Bart van Os heeft tijdens de Trophy of the Dunes een grote stap gezet richting het kampioenschap in de Formido Swift Cup. Van Os finishte de eerste race als vijfde, maar won de tweede race van het weekend en zag zijn directe concurrent in het kampioenschap punten morsen. Met nog twee races te gaan ligt van Os op koers om tijdens de Formido Finaleraces het kampioenschap in de Formido Swift Cup binnen te halen.

Op vrijdag werden de vrije trainingen verreden en Bart van Os zat er goed bij. De Coronel Junior liet tijdens de eerste training de snelste tijd noteren en een tweede tijd tijdens de tweede sessie. De kwalificatie verliep iets minder voorspoedig en met een tijd van 2:13.460 kwam van Os niet verder dan een vierde plaats op de grid. Zijn tweede snelste tijd was goed voor een derde plaats op de startgrid voor race twee.

Als het licht op groen gaat is van Os goed weg en pakt meteen de derde plaats in de race. Achter van Os gaat het mis in de Tarzanbocht en de wedstrijdleiding besluit om de race opnieuw te laten starten. Na wat oponthoud wordt er opnieuw gestart en dit keer is van Os minder goed weg. Bij het ingaan van de Tarzanbocht verliest de Coronel Junior een plaats, maar weet de schade beperkt te houden. Wat volgt is een lastige race vanaf de vijfde plaats waarin van Os niet echt een vuist kan maken. De Coronel Junior zit een beetje vast op die positie en heeft achter zich de druk er vol op staan. Langzaam maar zeker weet van Os zich los te maken van de groep achter zich en begint hij in te lopen op van de Maat. De Coronel Junior probeert de aanval in te zetten, maar komt steeds net iets te kort. Na 12 ronden finisht van Os als vijfde en pakt zo belangrijke punten voor het kampioenschap.

De tweede race van het weekend wordt in de middag verreden en van Os start vanaf de derde plaats. De Coronel Junior is goed weg en weet in de drukte uit de problemen te blijven. Sven Snoeks tikt in de Tarzanbocht de leider in de race aan en deze spint waardoor zowel Snoeks als van Os een plaats doorschuiven. Snoeks slaat een gaatje terwijl van Os druk is met het afhouden van de rijders achter zich. Na een ronde is het gat naar de man aan kop 4 tiende van een seconde, maar van Os is snel en zet in de ronde daarna meteen de snelste rondetijd op de klokken. Als Snoeks een drive trough penalty krijgt vanwege de tik die hij uitdeelde ziet hij zijn grootste concurrent in het kampioenschap wegvallen en neemt hij de leiding in de race over. Van Os is goed onderweg en rijdt steeds verder weg bij het groepje achter zich. Na vier ronden is het gat al twee seconden en van Os lijkt ontketend. Het groepje achter de Coronel Junior is hevig in gevecht en heeft geen oog voor van Os, die langzaam zijn voorsprong verder uitbouwt. Na 12 ronden valt de vlag en wint van Os relatief gemakkelijk de tweede race van het weekend. De Coronel Junior doet goede zaken voor het kampioenschap want zijn directe concurrent, Sven Snoeks, finisht als tiende en morst belangrijke punten.

Na afloop van de eerste race werd duidelijk dat de auto’s van Jos Kiekens en Sven Snoeks niet aan de technische reglementen voldeden. Tijdens de technische keuring na de eerste race werd dit geconstateerd, maar er werd verder geen actie ondernomen. Na afloop van de tweede race werd duidelijk dat zowel Jos Kiekens als Sven Snoeks alsnog uit de uitslag van de eerste race gehaald waren waardoor van Os doorschoof naar een derde plaats. Ook voor het kampioenschap in de Formido Swift Cup heeft dit consequenties. Sven Snoeks verliest hier de 18 punten mee die bij een tweede plaats horen waardoor de voorsprong van Bart van Os oploopt. Van Os heeft met nog twee races te gaan een voorsprong op Peter Schreurs van 41 punten.

“het was een goed weekend voor het kampioenschap. Tijdens de eerste race kwam ik niet lekker weg bij de herstart. Het licht ging heel snel uit, maar meteen weer aan waardoor ik op mijn rem trapte en de snelheid weg was. Ik had ook veel last van mijn remmen. De auto vertraagde niet heel goed voor de Tarzan en de Renaultbocht waardoor ik veel tijd verloor en niet echt kon aanvallen. Voor de rest heb ik gewoon mijn punten gepakt en geen gekke dingen gedaan. De tweede race was ik goed weg en kon ik meteen aansluiten. Het was even dringen en ik zag Mike Hesse eraf gaan. Twee ronden later moest Snoeks naar binnen voor een drive trough penalty waardoor ik aan de leiding ging. Mijn voorsprong was dusdanig groot dat het een vrij gemakkelijke overwinning werd. Ik heb goede zaken gedaan voor het kampioenschap en zal er alles aan doen om deze tijdens de Finaleraces binnen te gaan halen.”

Tekst: PR

9939291
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2857
3853
6710
9912942
94690
147943
9939291

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven