Tijdens de Formido Finaleraces is de allereerste deelnemer aan de nieuwe Swift Cup 2012 bekend gemaakt. De 28-jarige Gerard de Nooij uit Eindhoven is gekozen tot Racing Team Welzorg-coureur en zal tijdens de Paasraces 2012 debuteren in dé opstapklasse voor nationaal racetalent. De 21-jarige Sharon van Dam uit Hekendorp (UT) zal worden opgeleid tot reservecoureur. Daarmee is de ruim een jaar durende zoektocht naar een coureur met een fysieke beperking volbracht en zullen beide winnaars in de komende maanden worden klaargestoomd voor de start van hun racecarrière.

De vijf finalisten die de verschillende selectieronden met glans hadden doorstaan kwamen naar de Formido Finaleraces om te vernemen wie van hen volgend seizoen achter het stuur van de nieuwe Suzuki Swift van Racing Team Welzorg mag plaatsnemen. Tijdens de laatste selectieronde op 30 september hadden aspirant-coureurs Sharon van Dam, Mike Smit, Gerard de Nooij, Hasan Aktan en Mustafa Jebari aan coureur Phil Bastiaans getoond uit welk racehout zij zijn gesneden. Na deze finale test werden de resultaten van alle selectieronden door de jury bij elkaar opgeteld om te bepalen wie de Racing Team Welzorg-coureur zou worden.

Dat was nog niet eenvoudig, vertelde jurylid Bastiaans: "De vijf kandidaten hebben het zowel in alle voorronden als in de finale uitstekend gedaan. Tot aan de finale deden zij nauwelijks voor elkaar onder, maar een coureur moet net even dat beetje extra hebben om succesvol te kunnen zijn. Je moet in staat zijn om op het juiste moment boven jezelf uit te stijgen en gelukkig troffen we dat bij twee van de kandidaten aan. We zijn er van overtuigd dat Gerard als Racing Team Welzorg-coureur en Sharon als reserve uitstekende ambassadeurs zullen zijn voor sporters met een fysieke beperking. We kijken er naar uit om samen met hen de opleiding te starten en toe te leven naar de start van het nieuwe raceseizoen.” De drie coureurs die helaas moesten afvallen reageerden uiterst sportief, maar waren uiteraard wel teleurgesteld. 

Gerard de Nooij was euforisch na de uitreiking van de champagne en de bloemen: “Wat is dit geweldig. Ik had er zo op gehoopt en nu is het dan eindelijk zover. Ik kan eigenlijk niet wachten om te beginnen, dit is echt zo gaaf. De laatste dagen heb ik geprobeerd zo rustig mogelijk naar vandaag toe te leven, maar vanochtend was ik toch wel erg gespannen. Nu kan ik eindelijk ontspannen en reken maar dat ik ga genieten van het idee dat ik volgend seizoen voor Racing Team Welzorg mag gaan racen Ik ga er echt alles aan doen om hiervan een succes te maken.”

Sharon van Dam is weliswaar geen eerste keuze geworden, toch is de jongedame allerminst teleurgesteld met haar verkiezing tot reservecoureur: “Ik vind het juist geweldig dat ik zover ben gekomen, want het lijkt me geweldig om de opleiding tot coureur te volgen. Dat is al een prachtige beloning en ik gun het Gerard van harte. Ik denk dat we samen een goed team vormen en kijk enorm uit naar de komende periode van de opleiding.”

Monique Kalkman, die het gehele traject vanuit Welzorg heeft begeleid, is in haar nopjes met De Nooij als coureur en Van Dam als back-up: “Gerard en Sharon hebben in alle ronden aangetoond de juiste spirit te bezitten en blijken ook als coureur zeer geschikt. Dat maakte het plaatje voor ons compleet. Bovendien zijn zij prima in staat om een voorbeeldfunctie te vervullen en dat was in dit project voor ons ook een erg belangrijk aspect.”

Na de laatste race van de Formido Swift Cup 2011 hebben de Swift-coureurs het seizoen feestelijk afgesloten. Heel bijzonder daarbij was te zien dat Gerard de Nooij door de gehele groep enthousiast verwelkomd werd als nieuwe coureur en dat is tekenend voor de klasse.

Arjan Valk, Swift-cupcoördinator namens Suzuki-importeur BV NIMAG, is erg blij dat de eerste coureur voor het nieuwe seizoen al bekend is en bovendien zo’n een bijzonder verhaal met zich mee brengt. “Onze klasse heeft vijf zeer succesvolle jaren meegemaakt. Volgend jaar gaan we in de nieuwe Suzuki Swift racen en dat er nu een coureur met fysieke beperking gaat meedoen maakt dat extra bijzonder. Het zal een mooie uitdaging zijn om de nieuwe Swift om te bouwen voor Gerard. We weten zeker dat ook komend seizoen weer een fantastisch jaar gaat worden en gaan ons daar de komende maanden goed op voorbereiden.

Brede ondersteuning
Racing Team Welzorg wordt mede mogelijk gemaakt door Welzorg, Fonds gehandicaptensport, Wings and Wheels, Deep Drill, Sporticipate en Quickie/Sunrise Medical. Ook Circuit Park Zandvoort ondersteunt het sympathieke project.

Website
De ervaringen van Gerard de Nooij en Sharon van Dam zijn de komende tijd te volgen via de website www.racingteamwelzorg.nl Op deze website zullen zij berichten over alles dat zij tijdens hun opleiding tot coureur meemaken.

PR

9912729
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4541
3296
27590
9854222
68128
147943
9912729

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven