De 29-jarige Gerard de Nooij uit Eindhoven is na zijn verkiezing tot Racing Team Welzorg-coureur begonnen aan de racecursus, die ervoor moet gaan zorgen dat hij straks tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces met de verplichte racelicentie op zak aan de start kan verschijnen. Samen met de 22-jarige Sharon van Dam, die wordt opgeleid tot reservecoureur, volgt De Nooij op Circuit Park Zandvoort een driedaagse race-opleiding.

 

Op zondag 22 januari maakten beide Racing Team Welzorg-coureurs hun eerste racemeters en het enthousiasme van beide coureurs in spé belooft veel goeds. “Ik was heel benieuwd of ik mee zou kunnen komen met de andere deelnemers aan de cursus. Boven verwachting heb ik zelfs enkele kleine proeven gewonnen, een heerlijk gevoel is dat. De Suzuki Swift is echt een geweldige racewagen, ik heb de eerste cursusdag met een heel goed gevoel afgesloten en kijk nu al uit naar de volgende dag op zondag 29 januari”, kijkt De Nooij terug op zijn eerste ervaringen als coureur. Ook Van Dam is tevreden: “Ik heb flink kunnen oefenen op het rijden van ideale lijnen, maar ik moet wel wennen aan de besturing, want dat gaat wel anders dan in mijn eigen auto.”

Sinds Gerard de Nooij en Sharon van Dam afgelopen oktober tijdens de Formido Finaleraces tot coureur en reservecoureur werden verkozen is er al veel gebeurd. Zo is door Welzorg Auto op Maat in een echte Swift-racer een handmatige koppeling en een handgas/handrem ringcombinatie ingebouwd, waarmee de Racing Team Welzorg-coureurs de auto zeer precies kunnen bedienen. Aangezien zowel De Nooij als Van Dam een fysieke beperking hebben, moeten zij de handgeschakelde racewagen besturen met alleen hun handen.

“In december hebben wij tijdens een testdag al even mogen wennen aan het rijden met deze bediening”, vertelt De Nooij. “Gedurende de cursusdag zijn we ook nog bezig geweest met het fine tunen van de bediening. De eerste cursusdag moest ik daarom zowel aan de auto als aan het circuit wennen. Met het team zoeken we continu naar de beste afstelling van de aanpassingen. Maar we hebben nu al een geweldige racewagen die perfect te besturen is. Dus ik kan niet wachten tot we weer verder kunnen leren. Gelukkig duurt dat niet lang, want aanstaande zondag is de tweede cursusdag al en de laatste dag met het licentie-examen vindt plaats op zondag 12 februari.”

Sharon van Dam deelt het enthousiasme van haar teamgenoot: “Wat een fijne auto is de Swift-racer. Hij reageert echt supersnel en echt erg krachtig, heel wat anders dan gewoon autorijden. Samen met de andere deelnemers aan de cursus hebben we een heel intensieve dag meegemaakt, het is wel duidelijk dat deze cursus niet zo maar iets is, de benadering is echt heel anders en je wordt je er al snel van bewust dat het hier gaat om echt racen. Dat is heel spannend natuurlijk!” 

Monique Kalkman, die het gehele traject vanuit Welzorg begeleidt, zag tot haar grote genoegen bevestigd dat haar coureurs goede en leergierige cursisten zijn. “De indruk die wij tijdens de selectieprocedure van Gerard en Sharon hadden komt in de praktijk nu ook uit. Zij hebben de juiste drive om goede coureurs te worden en we hebben er dan ook veel vertrouwen in dat zij zullen slagen voor het licentie-examen.”

Wie benieuwd is naar de verrichtingen van Racing Team Welzorg is ook tijdens de cursusdagen op 29 januari en 12 februari van harte welkom op Circuit Park Zandvoort. Gerard de Nooij en Sharon van Dam zullen iedereen graag te woord staan en, indien het tijdschema dit toelaat, demonstreren hoe de speciale besturing van de Suzuki Swift werkt.

Racing Team Welzorg wordt mede mogelijk gemaakt door Welzorg, Fonds gehandicaptensport, Wings and Wheels, Deep Drill, Sporticipate en Quickie/Sunrise Medical. Ook Circuit Park Zandvoort ondersteunt het sympathieke project.

De ervaringen van Racing Team Welzorg-coureurs Gerard de Nooij en Sharon van Dam zijn te volgen via de website www.racingteamwelzorg.nl. Op deze website berichten beide coureurs over alles dat zij tijdens hun opleiding tot coureur meemaken.

9912850
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4662
3296
27711
9854222
68249
147943
9912850

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven