Tommy van Erp heeft tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces op Circuit Park Zandvoort een indrukwekkend debuut gemaakt in de Formido Swift Cup. De 16-jarige van Erp reed twee sterke races en verzilverde dit met een dubbele derde plaats. De debuterende van Erp bezet na twee races de derde plaats in het kampioenschap van de Formido Swift Cup  wat een prestatie van formaat genoemd mag worden.

Voordat de 16-jarige van Erp aan zijn eerste raceweekend kon beginnen viel er nog een hoop te regelen. Van Erp, die eerder dit jaar als KNAF Talent werd uitgeroepen, was druk in de weer om het budget bij elkaar te krijgen om tijdens de Paasraces met het Coronel Racing Team te kunnen debuteren. Vorige maand werd er getest met de oude Swift en vlak voor het Paasweekend was de nieuwe Suzuki Swift klaar. Afgelopen vrijdag kon de Coronel junior tijdens de vrije trainingen de auto voor het eerst echt aan de tand voelen en dat verliep goed. De rondetijden werden steeds beter en de auto voelde goed aan.

Op zaterdag was het tijd voor de kwalificatie en van Erp ging meteen naar buiten om een snelle ronde neer te zetten. Na drie ronden zette de Coronel junior aan en liet een tijd van 2:09.240 noteren wat goed was voor de zesde plaats op de grid wat een prima prestatie was voor de jonge debutant.

De beide races in de Formido Swift Cup werden op maandag verreden en het weer werd er niet beter op. De baan was nat en er waaide een stevige wind over het circuit in de duinen. Dit weerhield de Coronel junior er niet van om goed van start te gaan en uit de problemen te blijven. Van Erp kwam na één ronde als vierde door en probeerde de aanval in te zetten op de ervaren Kim van den Berg. Van Erp kon helaas niet voorkomen dat de top drie wat bij hem wegreed, maar bleef constante tijden rijden wat hem uiteindelijk een podiumplaats op zou leveren. De ervaren Allard Kalff won de race, maar reed niet mee voor het klassement waardoor de Coronel junior na 12 ronden het podium mocht beklimmen en zijn eerste beker in ontvangst mocht nemen.

Tijdens de tweede race van het weekend liet van Erp zien dat de goede start van de eerste race geen toevalstreffer was. Wederom was de Coronel junior goed weg en pakte zelfs de derde plaats in de race. Van Erp wist van den Berg een tijd lang achter zich te houden, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de meer ervaren dame. De regen maakte het er niet makkelijker op, maar van Erp hield het hoofd koel en stuurde de Coronel Racing Swift voor de tweede keer naar het podium. Een dolblije van Erp sloot zo zijn debuut in de Formido Swift Cup op een prachtige manier af. 

Tommy van Erp: “Het ging supergoed. Twee keer derde tijdens mijn debuut. Ik ben echt heel blij. Ik heb erg constant gereden, maar had wel wat schakelproblemen tijdens het ingaan van de Tarzanbocht en daar verloor ik wat mee. Ik heb een mooi gevecht met Kim (van den Berg) gehad en ik heb mooi achter haar aan kunnen rijden. De kopgroep ging hard en dit was op het moment het maximaal haalbare voor mij, maar ik ben erg tevreden. De vrije trainingen gingen goed en de kwalificatie was iets minder, maar ik denk dat het over het algemeen een heel goed weekend is geweest.”

Tekst: PR

9907633
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2741
2636
22494
9854222
63032
147943
9907633

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven