Alain Mossinkoff heeft tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces op een stormachtige manier zijn debuut gemaakt in de Formido Swift Cup. De Coronel junior kwalificeerde zich als derde, maar ging aan het einde van de sessie hard van de baan en beschadigde daarbij zijn hagelnieuwe Swift. Het Coronel Racing Team zorgde voor een passende oplossing zodat Mossinkoff op maandag gewoon aan de start stond van de eerste race van het Paasweekend.

Het weekend begon voorspoedig voor de 20-jarige Mossinkoff, die tijdens de vrije trainingen op donderdag en vrijdag al snelle tijden liet noteren. De trainingen werden volop benut om zo veel mogelijk meters te maken en ervaring op te doen voor het raceweekend. Na twee dagen trainen was het zaterdag tijd voor de eerste kwalificatie van het seizoen. Alain was meteen snel en liet met een 2:08.370 de derde tijd noteren. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat de Coronel junior nog eenmaal de baan op ging om te proberen zijn tijd nog wat scherper te zetten. Achter op het circuit ging het mis voor Mossinkoff toen zijn auto begon te glijden en rechts de muur in dreigde te gaan. Alain corrigeerde de Swift, maar kwam aan de andere kant van de baan in het gras terecht en verloor de macht over het stuur. De auto ging hard de vangrail in en kwam op zijn dak tot stilstand. De Coronel junior kon ongedeerd uit de auto komen, maar de Swift was zwaar beschadigd.

Mede door hard werk van de Coronel Racing monteurs stond Alain maandag gewoon aan de start van de eerste race. Het team had een reserve auto opgebouwd waardoor Mossinkoff zijn mooie derde plaats op de startgrid helaas moest omwisselen voor een plaats achteraan het veld. De start van de eerste race was goed en Alain wist meteen wat plaatsen goed te maken. De Coronel junior lag al snel op een vijfde plaats, maar wilde niet teveel risico nemen een de auto aan de finish zien te krijgen. Met nog één ronde te gaan kreeg Alain een tikje van achteren waardoor hij wat plaatsen verloor en uiteindelijk als 8ste over de streep kwam. Allard Kalff reed dit weekend een gastrace en won, maar deelde niet in de punten. Hierdoor schoof Alain nog een plaatsje op naar de 7de positie.

Ook de tweede race moest de Coronel junior van achteruit het veld starten en ook nu kende hij een prima start. Alain kwam de eerste ronde goed door en wist weer een paar plaatsen goed te maken. Voor Mossinkoff was het vooral zaak om de auto heel te houden en het vertrouwen een beetje terug te vinden. Naarmate de race vorderde begon het harder te regenen en werd de baan steeds gladder. De Coronel junior nam geen onnodig risico en finishte de tweede race als 6de. Een prima resultaat voor de debutant in de Formido Swift Cup. 

Alain Mossinkoff: “Het was een vreemd, maar uiteindelijk onwijs leuk weekend. Het ging eigenlijk allemaal goed tot aan het einde van de kwalificatie. Ik raakte in de auto kwijt en kwam op de curbstones terecht. De auto begon te glijden en ik liet het gas los in plaats van vol gas te geven en hem uit de slip te sturen. Dat is een stukje ervaring wat je mist op dat moment. De klap was hard, maar ik heb er niets aan overgehouden gelukkig. We hebben een andere auto kunnen regelen en ik  was blij dat ik maandag als nog kon starten. Ik heb geen onnodig risico genomen en wilde het vertrouwen terug krijgen. Het was een erg leuk weekend al was het wel even wennen een heel weekend van de buitenwereld afgesloten te zijn, maar tijdens de Pinksterraces gaan we er weer vol voor.”

Tekst: PR

9912927
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4739
3296
27788
9854222
68326
147943
9912927

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven