Tommy van Erp heeft tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort drie sterke races gereden in de Formido Swift Cup. De Coronel junior pakte twee maal de pole-position, drie snelste rondetijden en stond drie keer op het podium, maar zag vanwege een tijdstraf de eerste podiumplaats van het weekend afgenomen worden. Van Erp reed tijdens zijn tweede raceweekend wederom sterk en liet zien dat zijn goede prestaties tijdens de Paasraces niet op toeval berusten.

Tijdens de trainingen was van Erp al erg snel en dat betaalde zich uit tijdens de kwalificatie sessie op vrijdag. De Coronel junior zette met een 2:08.352 de tweede tijd neer, maar zijn tweede en derde snelste tijd waren goed voor de pole-position tijdens de laatste twee races. Van Erp bezorgde zichzelf zo een goede uitgangspositie voor de drie races later in het weekend.

Tijdens de races liet van Erp zien dat hij mee kon komen met de top, al was de eerste race van het weekend niet de beste van de jonge van Erp. Al vroeg in de race werd hij aangetikt in de S-Bocht en kon hij zijn Swift ternauwernood op zijn wielen houden. Van Erp verloor wat posities en wilde kosten wat het kost terug naar voren komen. In zijn enthousiasme tikte hij Kim van den Berg aan, die naast de baan terecht kwam, en finishte als derde. Na de race kreeg van Erp een tijdstraf voor dit incident wat hem uiteindelijk zijn derde plaats kostte.

De overige twee races, die voor bijna 16.000 toeschouwers op Pinkstermaandag verreden werden, reed de Coronel junior wat beheerster, maar ook in de tweede race schoot van Erp toch even naast de baan. Een te enthousiaste uitrem actie op zijn teamgenoot zorgde ervoor dat hij in het grind terecht kwam, maar gelukkig kon hij snel zijn weg vervolgen. Wederom moest hij zich terugknokken en deed dat ditmaal erg goed. Een derde plaats was het hoogst haalbare en zo stond de 17-jarige van Erp opnieuw op het podium.

Tijdens de laatste race van het weekend deed de Coronel junior het wat rustiger aan en bleef vanaf een derde plaats loeren op een fout van de strijdende koplopers. Van Erp zag tegen het einde van de race een gaatje en zette zijn Swift er in de S-Bocht naast, maar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met de derde plaats en de daarbij horende punten voor het kampioenschap. Van Erp bezet na vijf races de tweede plaats in het klassement van de Formido Swift Cup.

Tommy van Erp: “Ik denk dat het wel een redelijk goed weekend is geweest. Twee maal een derde plaats en tijdens de eerste race stond ik er ook, maar toen heb ik 30 seconden straf gekregen om dat ik Kim (van den Berg) onbewust een tikje had gegeven. Helaas viel ik daardoor terug naar een negende plaats in de uitslag. Ik had verder best wel moeite met de auto dit weekend. Ik kon pas erg laat op mijn gas en had moeite met insturen. Tijdens de tweede race was het nog even spannend in de Tarzanbocht. Ik remde en had aan de ene kant Jeffrey (Rademaker) en aan de andere kant een muur. Ik kon er nog net tussendoor maar schoot rechtdoor het grind in. Gelukkig kon ik er nog uitkomen. Ik wilde misschien net iets te graag, maar goed ook dat is weer een leermomentje geweest. Tijdens de laatste race heb ik gewoon rustig aangedaan en geen onnodige risico’s genomen. Gewoon lekker racen met z’n drieën want er was al genoeg schade gereden bij iedereen. Ik heb in de S-Bocht nog één keer geprobeerd om hem naast David (Verzijlbergen) te zetten, maar hij zat aan de goede kant dus dat ging uiteindelijk niet. Ik heb weer belangrijke punten gescoord dit weekend en heb lekker gereden en dat telt.”

Tekst: PR

9907640
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2748
2636
22501
9854222
63039
147943
9907640

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven