Het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort is voor Alain Mossinkoff meer dan goed verlopen. De Coronel junior wist tijdens de eerste race op een derde plaats te finishen en pakte zo zijn eerste podium van het seizoen. Tijdens de tweede race herhaalde Mossinkoff dit kunstje en wist hij voor de tweede keer het podium te betreden. Met deze twee podiumplaatsen verstevigde de Coronel junior zijn vijfde plaats in het kampioenschap en kan hij vol vertrouwen uitkijken naar de volgende races in september, de Trophy of the Dunes.

De voorbereiding op het weekend was goed. Afgelopen donderdag testte Mossinkoff met leermeester en teambaas Tom Coronel om de puntjes weer even op de ‘i’ te krijgen en dat betaalde zich uit. Tijdens de kwalificatiesessie op zaterdag liet de Coronel junior een tijd van 2:08.506 noteren wat goed was voor een vijfde plaats op de startgrid voor de eerste en een vierde startpositie voor de tweede race.

Mossinkoff zette de sterke lijn van de kwalificatie voort op zondag door sterk en aanvallend te rijden. Tijdens de eerste race werd de Coronel junior derde, maar hij kreeg deze plaats niet geheel cadeau. Door het wegvallen van teamgenoot Tommy van Erp in de derde ronde schoof Mossinkoff door naar de derde plaats, maar daarna begon de race pas echt. Na de aanvallen van teamgenoot Stefan Beelen afgeslagen te hebben was het Kim van den berg die de druk er bij de Coronel junior vol op zette. De laatste vier ronden van de race waren de langste uit zijn nog prille carrière, maar Mossinkoff hield het hoofd koel en verdedigde sterk. Met een minimaal verschil op de streep sleepte Alain zijn allereerste podiumplaats binnen.

Met zijn eerste beker op zak begon Mossinkoff vol goede moed aan de tweede race van het weekend. Ook ditmaal kreeg de Coronel de derde plaats in zijn schoot geworpen doordat er een teamgenoot voor hem weg viel. Jeffrey Rademaker ging er in de tweede ronde hard af, maar bleef gelukkig ongedeerd. Na de crash werd er een groot gedeelte van de race achter de safetycar verreden en toen deze naar binnen ging was de Coronel junior wederom goed weg. De concurrentie achter Alain was minder scherp waardoor Mossinkoff vrij onbedreigd zijn tweede podiumplaats van de dag binnen kon halen.

Alain Mossinkoff: “Het was een leuke dit weekend. Zo heb je niets en zo sta je ineens twee keer op het podium. Ik heb donderdag getraind met Tom even de puntjes op de ‘i’ want de concurrentie kwam dichterbij, en dat ging lekker. De kwalificatie ging eigenlijk wel goed. Ik had met mijn tijden een vijfde en een vierde plaats, dus zat er lekker bij. De eerste race was een hele spannende. Tommy viel voor me weg zodat ik de derde plaats in handen kreeg en daarna had ik een mooi gevecht met Kim (van den Berg) tot aan de finish. In de tweede race kreeg ik eigenlijk weer de derde plek in mijn schoot geworpen doordat Jeffrey er af ging. Jorg (Obluda) zat achter mij maar kon nooit echt een aanval wagen en we hebben redelijk lang achter de safetycar gereden dus die race was eigenlijk zo voorbij. Ik ben superblij met de twee bekers en hoop deze lijn nu vast te kunne houden tijdens de komende races.”

Tekst: PR

9907769
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2877
2636
22630
9854222
63168
147943
9907769

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven