Alain Mossinkoff heeft zijn eerste overwinning in de Suzuki Swift Cup behaald. De 22-jarige coureur uit Santpoort-Zuid had geen beter moment kunnen uitkiezen, dan tijdens het prestigieuze Masters of Formula 3-weekeinde. 16.707 toeschouwers zagen hoe Mossinkoff op Circuit Park Zandvoort de koppositie van Jeffrey Rademaker overnam en in het vervolg van de race zijn witte Suzuki Swift voor de regerend kampioen wist te houden. “Het was echt geweldig spannend, ik heb alles uit de kast moeten halen om te kunnen winnen.”

Alain Mossinkoff had zijn droomweekeinde niet beter kunnen beginnen. In 2:07,671 minuten legde de coureur van Certainty Racing Team in de kwalificatie een rondje Circuit Park Zandvoort af en verzekerde zich daarmee van de beste uitgangspositie voor de eerste wedstrijd. “Het is best spannend als je voor het eerst vanaf pole-positie mag vertrekken”, zei hij. “Bij de start van de eerste race had ik iets teveel wheelspin en daardoor kon Jeffrey Rademaker bij het ingaan van de Tarzanbocht naast me komen. In Zolder ging het fout toen we samen door de bocht gingen, dus ik nam geen risico en sloot aan.”

De kans om de koppositie terug te pakken zag hij in rook opgaan, toen zijn teamgenoot David Verzijlbergen vier ronden voor het einde hard in de bandenstapel belandde. De wedstrijd werd geneutraliseerd en inhalen is dan verboden. “Dat was erg jammer, voor David natuurlijk en de race was daardoor feitelijk voorbij”, aldus Mossinkoff. “Ik denk dat het anders nog een spannend gevecht voor de overwinning was geworden.”

Maar dat spannende duel voor de overwinning kwam een dag later alsnog. In de tweede race trakteerden Alain Mossinkoff en Jeffrey Rademaker de vele duizenden toeschouwers op een geweldige strijd. Mossinkoff veroverde de koppositie, maar moest in het vervolg van de race zijn witte Suzuki Swift zo breed mogelijk maken om de regerend kampioen achter zich te houden. Uiteindelijk verloor Mossinkoff geen moment het vrije uitzicht en haalde met 0,262 seconde voorsprong  zijn eerste autosportoverwinning binnen.

“Het was echt mega spannend!”, meldde de racewinnaar na de podiumceremonie. “Ik startte als tweede, sloot aan bij Jeffrey. Hij maakte op de Hunserug een foutje en ik zag een klein gaatje om er langs te gaan. Dat lukte nét en ook in de zeven ronden erna waren we heel gewaagd aan elkaar. Jeffrey heeft echt alles geprobeerd om er langs te komen, we reden deur aan deur door de bochten. Hij liet me geen moment met rust. Maar ik koos de goede lijnen en wist hem achter me te houden. Wat een race!”

7 en 8 september komt Alain Mossinkoff weer in actie in de Suzuki Swift Cup, tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort.

Tekst: PR

9907689
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2797
2636
22550
9854222
63088
147943
9907689

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven