Het autosportseizoen van Alain Mossinkoff had hem al veel gebracht: een overwinning en talrijke podiumklasseringen. Tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort kwam de 21-jarige coureur uit Santpoort-Zuid tijdens maar liefst drie races in actie. Hij finishte alle drie de races op het erepodium, waarvan bovendien de tweede race als winnaar. Dankzij zijn vele topdrie klasseringen, eindigde Mossinkoff als tweede in het eindklassement van de Formido Swift Cup en mag hij zich vice-kampioen noemen!

Met drie races had Alain Mossinkoff een druk schema tijdens de Finaleraces. In de kwalificatie verzekerde hij zich van een derde startpositie voor de eerste twee races en een tweede voor de slotrace. De eerste wedstrijd werd al op zaterdag gestart. “Jeffrey Rademaker reed al vanaf het begin waanzinnig hard naar David Verzijlbergen toe. Ik verloor een beetje de aansluiting, waardoor ik niet kon aanhaken in hun slipstream. Daarna waren de tijden min of meer gelijk, maar dan kom je er dus ook niet dichterbij.”

Op zondagochtend was Mossinkoff al vroeg scherp. Want in de tweede race van het weekeinde, die om 09:00 uur werd aangevangen, wist hij zich vanaf de derde startpositie voorbij zijn concurrenten te vechten. In de voorlaatste bocht van de laatste ronde, wist Mossinkoff de leiding in de race en zodoende ook de overwinning te pakken. “Ik heb het in het begin rustig aan gedaan, want ik wilde niet te veel risico nemen”, zei de coureur van Certainty Racing Team na de podiumceremonie. “Maar op een gegeven moment kreeg ik het vertrouwen en kwam de snelheid er goed in. Jeffrey maakte een foutje, die ik kon benutten door hem te passeren. Toen zag ik dat ik naar David toe kon rijden. In de allerlaatste ronde kon ik in de Kumhobocht de leiding pakken. Geweldige race!”

De afsluitende wedstrijd stond voor Mossinkoff in het teken van het binnenhalen van zijn tweede plaats in het eindklassement. “Ik had een paar hachelijke momentjes, want mijn Swift lag vooral in de rechterbochten niet heel lekker. Dus ik heb de race voorzichtig uitgereden op P3. Het doel was om dit jaar in de topdrie van de eindstand te eindigen en de aansluiting met de kop te vinden. Met twee overwinningen, veel podiumplaatsen en P2 in de eindstand is dat absoluut gelukt!”

Daarmee is er een eind gekomen aan het raceseizoen van Alain Mossinkoff. Voor volgend seizoen hoopt hij op deelname aan de zeer competitieve Renault Clio Cup Benelux: “Het is niet alleen sportief, maar ook budgettair een stapje hoger. En daarvoor ben ik wel afhankelijk van sponsors. De Clio Cup Benelux is voor 2014 in ieder geval zeker het doel.”

9907635
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2743
2636
22496
9854222
63034
147943
9907635

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven