Het Coronel Junior Racing Team kon met opgeheven hoofd het Belgische circuit van Zolder verlaten. Zowel Pieter Schothorst als Jeroen Slaghekke lieten tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 zien dat ze uit het juiste racehout gesneden zijn en konden tevreden zijn over de neergezette prestaties. Na Assen was dit het tweede nieuwe circuit voor de jonge coureurs uit de Formido Swift Cup en ook de weersomstandigheden tijdens de kwalificatie waren verre van optimaal. Toch wist Pieter Schothorst een mooie derde tijd neer te zetten onder deze moeilijke omstandigheden. Jeroen Slaghekke kwam niet verder dan een twintigste startplek, maar dat zou achteraf te maken gehad hebben met een niet goed lopende Swift.

Tijdens de eerste race kon Schothorst niet profiteren van zijn goede kwalificatie, want de jonge Huizenaar viel bij de start terug tot aan een zevende plaats. Toch herpakte hij zich goed en kon, ondanks dat hij nog een plaats verloor aan Marcel Dekker, goed meekomen met de kopgroep, die als aan een touwtje achter elkaar aan reden. Er werd hard gestreden, maar iedereen gunde elkaar het licht in de ogen. Tegen het einde van de 12 ronden tellende race heeft de jonge Schothorst het aan de stok met Jeroen den Boer. Den Boer zit werkelijk in de bumper van de Coronel – Junior, maar weet zijn blauw – witte Swift er niet langs te krijgen. Schothorst verdedigd zijn positie uitstekend en pakt met een achtste plaats belangrijke punten voor het kampioenschap.

Voor Jeroen Slaghekke verliep de eerste race op het circuit van Zolder niet zoals hij had gehoopt. Na een moeizame kwalificatie viel Slaghekke steeds verder terug in het veld en zag zijn rondetijden steeds minder worden. Slaghekke finishte de race achter in het veld en tijdens een inspectie van zijn Swift na afloop van de race, bleek dat zijn motor beschadigd was en veel vermogen miste. Het Coronel – Junior Racing Team zette een reserveauto van Pieter Schothorst klaar voor de tweede race en zo zagen we Slaghekke niet terug in de vertrouwde Olympia kleuren tijdens race twee, maar in een kopie van de Swift van Schothorst.

De tweede race in de Formido Swift Cup was compleet anders dan de eerste. Al tijdens het begin van de race werd duidelijk dat er harder gestreden werd dan tijdens race 1 en het duurde dan ook niet lang voordat de leider in de race op harde wijze naast de baan werd gezet. Het vele duw en trek werk van de jonge honden bleef niet onbestraft, want al snel begon de wedstrijdleiding straffen uit te delen. Maar liefst zes coureurs kregen een drive-trough penalty aan de broek, waaronder ook Pieter Schothorst die bezig was zich maar voren te vechten. Na de straf viel Schothorst ver terug in het veld en was kansloos voor een goed resultaat.

Jeroen Slaghekke daarentegen had het prima naar zijn zin in de zwarte Swift en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. De als 27ste gestarte Slaghekke kon profiteren van de vele straffen die uitgedeeld werden en reed halverwege de race al rond een tiende plaats. De een na de ander viel ten prooi aan de ontketende Coronel – Junior en hij weet zich naar een fantastische zesde plaats te rijden. Een prestatie van formaat.

Na de race werden er door verschillende teams protesten aangetekend en kreeg winnaar Niels Langeveld een straf van 30 seconden aan zijn broek vanwege inhalen onder geel. Hierdoor ging de overwinning naar Karel Verspaget. Jeroen den Boer en Pieter Schothorst  kregen ook een tijdstraf vanwege wat incidenten op de baan. De lachende derde was Jeroen Slaghekke, want die schoof zo nog een twee plaatsen op en pakte zo de vierde plaats.

Pieter Schothorst: “Het was een vreemd weekend. De kwalificatie was echt top en liet maar weer eens zien dat ik tijdens natte omstandigheden erg snel ben. Tijdens de Paasraces eerder dit seizoen kwalificeerde ik me ook als derde onder vergelijkbare omstandigheden. Nu maar hopen dat het regent vanmiddag. Mijn start tijdens de eerste race was helaas niet goed. Ik kreeg de auto niet in de tweede versnelling bij de start, wat me een boel plaatsen heeft gekost.”

Jeroen Slaghekke: “Ik ben blij als we weer terug zijn op Zandvoort. In Assen zat het al niet mee en hier in Zolder had ik wederom problemen tijdens de eerste race. De auto liep niet lekker en ik zag mijn rondetijden steeds verder oplopen. Later bleek dat de motor van mijn Swift niet lekker liep en dat er een steen door de radiator was gekomen. We hebben een auto van Pieter geleend en ik denk dat ik die de rest van het seizoen maar hou, want de tweede race ging als een speer. Ik had natuurlijk wel geluk met de straffen die er uitgedeeld werden, maar ik heb toch zeker tien auto’s op eigen kracht ingehaald. Ik had dit wel even nodig, want mijn zelfvertrouwen begon een beetje een deuk op te lopen langzamerhand”, aldus een opgeluchte Slaghekke.

PR 

9907717
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2825
2636
22578
9854222
63116
147943
9907717

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven