Afgelopen weekend werden de 9e en 10e race van het Dutch Power pack verreden op het circuit van Zolder in België. Marcel Dekker had niet erg veel geluk, tijdens de tweede race kreeg hij een onterechte straf waardoor hij een podiumpositie in rook op zag gaan. De gebroeders Arie en Hans Dekker reden na lange tijd beide races uit en scoorden een 11e en 12e plaats.

Het weekend begon niet erg hoopvol voor Marcel Dekker, tijdens de kwalificatie training op vrijdagmiddag behaalde hij een teleurstellende 14e plaats. ‘Vlak voor de training ging het plotseling regenen, de auto stond op de droogweerafstelling en daardoor kwam ik net wat snelheid te kort. Ik dit veld zie je dat als je net iets tekort komt, dat je meteen op een 14e plaats staat’, aldus Marcel Dekker.

De eerste race moest dus van een 14e plaats worden gestart, bij de start pakte de jonge krimpenaar meteen 3 plaatsen en na 4 rondes lag hij al 8e. De snelheid zat er wederom goed in, want Marcel noteerde de snelste rondetijd van de race op dat moment. Na 7 rondes was het gat gedicht naar de kopgroep en kon de aanval ingezet worden. Dat lukte goed, in de laatste ronde konden nog twee concurrenten worden gepasseerd en uiteindelijk finishte Marcel op een 6e plaats. ‘ Wat een leuke race, de auto was weer super afgesteld en ik kon vol de gevechten aangaan. Als ik bekijk dat ik van plaats 14 naar 6 ben gereden kan ik alleen maar tevreden zijn’, aldus Marcel Dekker.

De tweede race van het weekend draaide uit op een fiasco. Marcel Dekker was in druk in gevecht met Sandra Douma en Jeroen Schothorst, tot hij in de tweede ronde tot ieders verbazing een drive true penalty kreeg. De teammanager van Dekker-Racing rende nog snel naar de wedstrijdleiding maar kreeg geen gehoor. Wat bleek achteraf: De tweede auto van Dekker-Racing had een concurrent van de baan geduwd en de straf was per ongeluk aan de verkeerde auto uitgedeeld. Er zat niets anders op dat de straf te incasseren en daardoor werd de nodige tijd verloren. Als 15e kwam Marcel weer de baan op en er restte wederom een inhaalrace. Uiteindelijk finishte hij op een 10e plaats. Marcel Dekker was uiteraard boos na de race: ‘ Wat een aanfluiting, dat een organisatie als deze zo’n fout kan maken. Een podiumpositie had er zeker ingezeten, als ik de tijd die ik heb verloren door de straf van mij tijd aftrek had ik tweede geworden. Het enige wat ik kan doen is volgende keer tijdens het spectaculaire A1 Grand Prix weekend sportief revanche nemen.’

Arie en Hans Dekker reden samen met de Seat Ibiza op het circuit van Zolder. Tijdens de kwalificatie waren beide heren nog aan het werk in het autobedrijf in Krimpen en zat er opeens een vreemd gezicht in de auto. Marcel Dekker stapte zonder dat de concurrentie het zag in de Seat en zodoende kwalificeerde hij zich als 12e voor de race.

Tijdens de 100-minuten durende race op zaterdag waren beide heren wel aanwezig en kon er weer lekker geracet worden. Hans Dekker nam de start voor zijn rekening en reed behield netjes zijn positie. Echter, naarmate de auto steeds warmer werd, werkte de turbo ook steeds minder. Toch slaagde Hans erin om de auto op een 11e positie binnen te brengen voor de pitstop. Arie Dekker nam het stuur over en reed de wedstrijd netjes uit. ‘De auto is nog steeds niet top, naarmate de turbo warm wordt verliest deze vermogen en dat is niet echt lekker rijden’, aldus Arie Dekker.

Voor de race op zondag werd de auto weer helemaal nagekeken, maar dit mocht niet baten. Het probleem zat er nog steeds in. Hans en Arie Dekker besloten er het beste van te maken en reden een strakke race met een 12e positie als eindresultaat.

www.dekker-racing.nl en www.marceldekker.eu

9907568
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2676
2636
22429
9854222
62967
147943
9907568

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven