Pieter Schothorst en Jeroen Slaghekke hebben tijdens het A1GP weekend op het Circuitpark Zandvoort weer van zich doen spreken in de Formido Swift Cup. Slaghekke behaalde een mooie zevende plaats tijdens de eerste race van het weekend en viel helaas uit tijdens race twee. Schothorst pakte de pole en een vierde plaats tijdens race één en sloot het weekend succesvol af met een zwaarbevochten tweede plaats en zijn tweede podium van het seizoen. De beide coureurs van het Coronel – Junior Racing Team genoten met volle teugen van het vele publiek wat richting het circuit in de duinen was getrokken en lieten dat blijken door hun prestaties dit weekeinde. Ondanks het slechte weer streden zowel Slaghekke als Schothorst volop mee in het competitieve veld van de Formido Swift Cup en lieten beide zien dat ze naarmate het seizoen vordert steeds meer groeien.

De kwalificatie sessie werd, vanwege het overvolle schema van de A1GP, verreden op vrijdag. Jeroen Slaghekke kwalificeerde zich dan wel op een elfde positie, maar was maar een kleine zeven tiende van een seconde langzamer dan de man op pole, teamgenoot Pieter Schothorst. Het veld zat enorm dicht bij elkaar en de eerste veertien rijders zaten binnen één seconde. Schothorst zette een 2:08.107 op de klokken en liet daarmee Marcel Dekker en Sandra Douma achter zich. Met deze tijd verzekerde Schothorst zich van zijn eerste pole position uit zijn nog prille race carrière.

Pieter Schothorst was bij de start goed weg en behoudt de leiding bij het ingaan van de Tarzanbocht, maar bij het insturen van het Scheivlak wil de jonge Schothorst teveel en glijdt iets weg. Hierdoor kunnen zowel Marcel Dekker en Sandra Douma profiteren en Schothorst verliest twee plaatsen. De strijd in de Formido Swift Cup is groot en een klein foutje wordt onmiddellijk afgestraft merkt ook Pieter. Schothorst is inmiddels teruggevallen naar een vijfde plaats en is in gevecht met den Boer om plaats vier. Deze strijd wordt in zijn nadeel beslist, maar als Tim van Gog zichzelf in de laatste ronde elimineert schuift Schothorst een plaatsje op en finisht hij als vierde.
Jeroen Slaghekke maakt een zelfde soort strijd mee, maar dan iets verder terug in het veld. Slaghekke vecht om elke meter en heeft een aardig akkefietje met Suzanne Jager om plaats tien. Slaghekke zit aan de buitenkant van Jager bij het uitkomen van de Tarzanbocht en wordt op het gras gedwongen, maar weet zich keurig staande te houden en laat zijn Swift staan. De beide kemphanen raken elkaar licht, maar Slaghekke houdt zijn Swift op de baan en pakt de tiende plaats. Jeroen Slaghekke finisht de race uiteindelijk op een keurige zevende plaats wat betekent dat er twee Coronel – Junior Team auto’s in de top tien finishen.

De tweede race was voor Jeroen Slaghekke vrij snel voorbij. Slaghekke komt in aanraking met een andere Swift en strand in het grind. Pieter Schothorst start vanaf een vierde plaats en maakt een goede start mee. Schothorst verliest twee plaatsen, maar weet zowel Douma als Schreurs al snel weer voorbij te steken en plaats drie in de race te pakken. Jeroen den Boer leidt de race en Marcel Dekker ligt tweede, maar kan het tempo van den Boer niet echt volgen. Schothorst zit dicht achter Dekker en probeert de tweede plaats in handen te krijgen. Als er na een harde klap een safetycar op de baan komt schuift het hele veld weer in elkaar. Twee ronden lang rijdt het veld achter de safetycar en als deze naar binnen gaat is Schothorst goed wakker. Schothorst is sneller dan Dekker en uiteindelijk kan hij hem ernaast zetten en zo de tweede plaats pakken. Dan is de jacht op den Boer geopend. Schothorst komt dicht bij den Boer, maar deze verdedigt goed. De Coronel – Junior gaat iets te wijd en even op het gras, waar hij zelfs een reclamebord ramt. Hierdoor is het gaatje iets te groot geworden voor een serieuze aanval in de laatste ronde en moet Schothorst genoegen nemen met een tweede plaats op het podium. Een prima prestatie na een goede race en meteen zijn beste prestatie van het seizoen.

“De eerste race ging goed. Ik liet me aan het begin van de race even verassen door de felheid waarmee er gestreden werd, maar naarmate de race vorderde kwam ik steeds meer in mijn ritme en reed ik steeds verder naar voren. Ik had een mooi gevecht met Suzanne (Jager). Ik probeerde in de Tarzan buitenom te gaan en zat er naast, maar zij drukte me op het gras. Ik kon er nergens meer op komen en raakte haar licht. Doordat ik de auto liet staan pakte ik wel een plaats. Lekker gereden en een aardig resultaat,” verteld Jeroen Slaghekke.

“Ja, helemaal top! De auto was helemaal top afgesteld en lag echt als een blok op de weg. Ik had tijdens de race de pace goed te pakken en kon goed aanvallen. Ik heb er erg hard voor moeten knokken en reed echt op de limiet. Vooral in de Renault en de Vodafonebocht was ik een klap sneller, maar er lag een oliespoor en dus was de baan erg glad daar, dat was jammer. De start was iets minder tijdens race twee, ik ging iets te vroeg op het gas en verloor wat plaatsen, maar kon goed aanhaken. Sandra (Douma) was erg sportief. Ze zag dat ze de snelheid niet had en ze wees al van ,ga er maar langs. Jeroen den Boer verdedigde er goed, dus hem kon ik niet meer pakken aan het eind. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en een prima resultaat geboekt,” aldus Pieter Schothorst.

PR

9907661
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2769
2636
22522
9854222
63060
147943
9907661

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven