Voor Marcel Dekker was het een weekend om nooit meer te vergeten. De 18-jarige coureur uit Krimpen aan den IJssel behaalde tijdens het prestigieuze A1 Grand Prix weekend zijn allereerste autosportzege in de Formido Suzuki Swift Cup. Tijdens de tweede race van het weekend mocht Marcel eveneens het ereschavot beklimmen. In de stromende regen reed hij naar een nette derde plaats.

Zandvoort stond afgelopen weekend in het teken van de A1 Grand Prix. De populaire formulewagenklasse deed het circuit van Zandvoort aan. Voor ruim 85.000 man publiek streed Marcel Dekker mee in de Formido Suzuki Swift Cup. De kwalificatietraining op vrijdag bleek een sleutelmoment voor het weekend. Marcel Dekker reed naar een keurige tweede tijd, goed voor een plaats op de eerste startrij.

Tijdens de start van de eerste race was Marcel Dekker goed weg. Hij sloot aan bij Pieter Schothorst op de tweede plaats. In de hugenholz-bocht maakte Pieter Schothorst een klein foutje en Marcel Dekker zette zijn knalgroene bolide meteen voor de auto van Pieter Schothorst. Achter hem ontstond een gevecht en Marcel Dekker kon een klein beetje weglopen. Tegen het einde van de race werd het nog oppassen geblazen. Tim van Gog, inmiddels liggend op een tweede plaats,  probeerde zijn Suzuki Swift naast Marcel Dekker te zetten in de beroemde tarzan-bocht, maar raakte daarbij de bolide van Dekker hard. Met de nodige stuurmanskunsten hield hij zijn auto op de baan en reed naar zijn eerste zege in zijn nog prille autosportcarrière. ‘Ongeloofelijk’ was de reactie van Marcel Dekker na afloop: ‘Ik had nog nooit op het ereschavot gestaan. De eerste keer dat het lukt, ben ik direct de winnaar. Prachtig!’

De tweede race van het weekend werd verreden onder kletsnatte omstandigheden. Voor volle tribunes behield Marcel Dekker de leiding na de start. Samen met Jeroen den Boer reed hij een stukje weg van de achterliggers. Na vijf rondes was het Alexander Keijzers die op een spectaculaire manier zijn Suzuki in de muur parkeerde en met een brandende auto verder reed. Wel lekte de auto enorm veel olie en daar gleed Marcel Dekker over weg. Jeroen den Boer en Pieter Schorhorst profiteerde en voerde het veld aan. Marcel Dekker, inmiddels liggend op een derde positie bleef de leiders volgen en finishte uiteindelijk op een derde positie.  ‘Ik gleed weg over de olie en verloor daardoor de leiding, toch kon ik het tempo goed volgen en ben ik blij met dit resultaat. Met twee podiumplaatsen en twee bekers ga ik met een heerlijk gevoel naar huis!’, aldus Dekker.

Met 36 kampioenschappunten heeft Marcel Dekker dit weekend een grote stap gemaakt in het kampioenschap. Momenteel staat hij op een vijfde positie, met nog tien punten achterstand op plaats drie. Tijdens de Finaleraces op 26 oktober op het Circuit van Zandvoort,  zal er wederom de nodige strijd losbarsten om de laatste punten van het jaar. 

Bekijk ook eens onze website: www.dekker-racing.nl en www.marceldekker.eu

9912660
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4472
3296
27521
9854222
68059
147943
9912660

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven