Bart van Os en Max van Splunteren hebben tijdens het Formula Ford Festival op Brands Hatch in een zeer spannende tweestrijd onderling het kampioenschap bepaald. De eerste race was een echte thriller, waarin Bart van Os tot het uiterste moest gaan om zijn jonge teamgenoot 15 ronden achter zich te houden. Na deze zege ging Van Os de laatste race van de Formula Ford North Sea Series in met een minimale voorsprong van één punt op Van Splunteren, die daarmee wist dat hij voor zijn teamgenoot moest finishen om toch de titel binnen te slepen. In een ultieme poging om Van Os te passeren kwam Van Splunteren op het vuile gedeelte van de baan, met een spin en een bezoek aan de grindbak tot gevolg. Van Os won zo ook deze tweede race en kroonde zich daarmee tot kampioen in de Formula Ford North Sea Series 2013.

Max van Splunteren heeft dankzij drie podiumfinishes tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort de leiding in het kampioenschap van de Formula Ford North Sea Series overgenomen van zijn teamgenoot Bart van Os. Van Os won weliswaar twee races, maar viel in de tweede race uit en dat kostte hem veel punten. Dankzij twee tweede plaatsen en een zege heeft Van Splunteren nu een voorsprong van vijftien punten op zijn GT3.nl Junior teamgenoot.

Bij de start van de tweede race in de Formule Ford is het de van pole vertrokken Scott Malvern die de leiding in handen weet te houden voor Nick McBride en Antti Buri. Na de eerste ronde is het Buri die een paar plaatsen terug is gevallen en John Svensson de derde plaats in neemt voor Jesper Egabart en Jeroen Slaghekke.

Wat zou het moeten worden en wat gaat het worden?

Bij de start van de tweede race in de Formule Ford is het Joey van Splunteren die de leiding in handen weet te houden terwijl Antti Buri een plaatsje weet te winnen op Nick McBride. Nils Vestergaard gaat hard de bandenstapel in bij het uitkomen van de Tarzanbocht terwijl de rest van het veld de race kan vervolgen.

6756517
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
36
4778
32597
6690768
49007
219993
6756517

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven