Afgelopen weekend stond voor de deelnemers aan de Renault Clio Cup Benelux 2017 de eerste echte afspraak op de kalender. Het werd een zeer sterk bevochten weekend, waar de Britse Brett Lidsey de eerste leider in het kampioenschap werd. De strijd op de piste was volledig in de geest van de promotieformules van Renault, een strijd van jong tegen oud in een perfecte fairplay en dat ook dankzij de bekende betrouwbaarheid van de Renault Clio Cup 4. Het volgende raceweekend gaat de Clio Cup Benelux 2017 richting Zandvoort, tijdens de Max Verstappen Days, waar er voor volle tribunes geracet zal worden.

Sebastiaan Bleekemolen is de grote overwinnaar van beide Renault Clio Cup races op Spa Francorchamps. Door het samenrijden met Clio Cup Central Europe stonden er 23 auto’s aan de start met 9 verschillende Nationaliteiten. Een echte Euro Race waardig. Tijdens de eerste race op zaterdag was het Team Bleekemolen oppermachtig. Met Sebastiaan Bleekemolen op de eerste plaats volgden Melvin de Groot en Stephan Polderman op plaats 2 en 3. Rene Steenmetz maakt het succes compleet met een vierde plaats. Filip Uyttendaele wist zich als enige Clio Challenge rijder prima te plaatsen als 18e.

Een trend in de autosport is dat veel klassen te kampen hebben met (te) kleine startvelden. Dit wil de organisatie van de Renault Clio Cup Benelux vermijden en heeft daarom besloten ten minste 4 van de geplande 6 raceweekenden samen te rijden met de collega’s van de Renault Clio Cup Central Europe.  Deze samenwerking zal naar verwachting startvelden opleveren van zo’n 25 auto’s met twee aparte kampioenschappen.

Op 18 Februari jl. maakten 24 coureurs uitgebreid kennis met de Renault Clio Cupauto en de Renault Clio Cup Benelux op Circuit Park Zandvoort. Tijdens deze dag hebben 11 Belgische, 1 Luxemburgse en 13 Nederlandse coureurs, waaronder 2 dames, een uitgebreide testrit gemaakt met een Clio 4 Cupauto. Ze hebben tevens alle informatie gekregen over deelname aan de Clio Cup op het gebied van reglementen, techniek en kosten. 

Team Bleekemolen kende afgelopen weekeinde tijdens de Formido Finaleraces een fenomenaal einde van het seizoen in de Clio Cup Benelux. Op het TT Circuit van Assen won het team uit Zandvoort zowel de eerste als de tweede race met een overwinning voor respectievelijk Michael Bleekemolen en Melvin de Groot.

6756511
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
30
4778
32591
6690768
49001
219993
6756511

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven