Robert van den Berg was dit weekend heer en meester in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup tijdens de Finale Races op Circuit Park Zandvoort. De inwoner uit Harderwijk pakte op het duinencircuit de belangrijke poleposition, twee snelste raceronden en twee fraaie overwinningen. De Nederlander wist met deze knappe prestatie op te klimmen naar de vijfde plaats in de eindstand van het kampioenschap met totaal 136 punten. 

Ter voorbereiding op de laatste ronde van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup races, testte Van den Berg reeds afgelopen vrijdag ook al op hetzelfde circuit. Onder regenachtige omstandigheden wist hij de limieten van de baan telkens verder aan te scherpen en probeerde tevens diverse afstellingen uit. In de tweede sessie zette de 28-jarige rijder de stijgende lijn voort, zodat hij met vertrouwen aan de kwalificatie van zaterdagmorgen kon beginnen. In de enige tijdtraining van slechts twintig minuten liet Van den Berg er bepaald geen gras over groeien wie de snelste was. Nadat hij in zijn eerste rondje direct een 1:57.6 liet noteren, snoepte hij er in zijn volgende rondje weer drie tienden van af. Met een tijd van 1:57.312 was hij uiteindelijk iedereen de baas en pakte hij alweer zijn zevende poleposition van het seizoen!

Op zaterdagmiddag werd de eerste race verreden. Van den Berg moest door de reversed grid de eerste race vanaf de achtste plaats starten. Toen de startlichten werden gedoofd kwam hij redelijk goed van zijn plaats, maar kwam kortstondig klem te zitten achter Pim van Riet. In de bocht zonder naam wist hij echter de voornaamste titelkandidaat voor het kampioenschap te passeren en klom zodoende gestaag naar voren. Van den Berg ging er in de volgende ronden maar eens goed voor zitten en wist telkens opnieuw een concurrent te verschalken. Wanneer hij achter Melvin de Groot vast dreigde te zitten, dook Van den Berg naar binnen voor zijn verplichte pitstop. Hij kwam vlak achter Sheila Verschuur weer de baan op en wist haar een paar ronden later te passeren. Bovendien noteerde Van den Berg de snelste raceronde en kwam na 23 ronden met een voorsprong van bijna vijf seconden als winnaar over de meet.  

De afsluitende manche van de Clio’s werd in de regen verreden. Deze 12-ronden tellende race bleek een echte kuitenbijter te zijn. Op het gladde Zandvoortse asfalt kwam de rijder van Harder’s Plaza Racing goed uit de startblokken en wist meteen een gaatje te slaan met de overige deelnemers. De rijder met startnummer 26 voelde zich als een vis in het water en wist zijn voorsprong op zijn naaste achtervolgers Sandra van der Sloot en Paul Vahstal te vergroten. Wanneer de marge op de rest groot genoeg was nam Van den Berg bewust wat gas terug. Onbedreigd wist hij voor de vierde keer dit seizoen de volle winst te pakken.

Robert van den Berg: “Het was een superweekend voor me! Op vrijdag hebben we op een natte baan vele set-ups kunnen proberen en liet ik in de kwalificatie en de twee races zien dat de snelheid aanwezig was. Wanneer ik terugkijk op het seizoen 2008 dan heb ik veel pech gehad. Bovendien had ik het bijzonder druk met onze zaak en soms kwam het in de races net niet allemaal samen. Tenslotte wil ik Pim van Riet nog feliciteren met zijn titel. Hij heeft het echt verdiend!”

Tekst: InsightF1
www.hardersplaza.nl/racing/clio-cup

10019497
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1079
3480
4559
9988192
56725
118171
10019497

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven