Het Racing Team Koninklijke Landmacht (RTKL) heeft afgelopen weekend tijdens de Formido Finaleraces haar debuutseizoen in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup in stijl afgesloten. Op zaterdag namen zowel Sandra van der Sloot als Sheila Verschuur op het podium van Circuit Park Zandvoort het aan hun toebedeelde applaus gretig in ontvangst. Door ook op zondag op het podium te eindigen, stelde Van der Sloot haar derde positie in de eindstand van het kampioenschap zeker. Verschuur eindigde haar eerste jaar in Nederlands sterkste merkencup op de negende positie.

Onder herfstachtige omstandigheden betraden Van der Sloot en Verschuur al op vrijdag het Zandvoorste asfalt om tijdens de vrije trainingen alvast de basis te leggen voor de kwalificatie en races. De ervaring die beide dames op het natte 4,3 kilometer lange duinencircuit opdeden, zou naar wat later bleek goed van pas komen in de door regen geteisterde seizoensafsluiter.

In de kwalificatie op zaterdagochtend waren de weergoden de heren en dames coureurs beter gezind dan op vrijdag. Hoewel de zonnestralen bij veel deelnemers vraagtekens opriepen doordat de vrije trainingen immers onder natte omstandigheden waren verreden, waren de landmachtdames niet uit het veld te slaan. In de twintig minuten durende tijdtraining reed Van der Sloot een imponerende tweede tijd, terwijl Verschuur de zevende tijd op de chrono’s zette. 

Door de ‘reversed grid’-regelgeving, mochten Verschuur en Van der Sloot de openingsrace op zaterdagmiddag respectievelijk als tweede en zevende starten. Nadat beide dames goed uit de startblokken waren gekomen, konden ze aanvankelijk wat moeilijk in hun ritme komen door een relatief lage racetempo in de beginfase. Vanaf de pitmuur werd door het RTKL-team dan ook wijselijk besloten beide wagens vroeg naar binnen te roepen voor de verplichte pitstop. Vooral voor Van der Sloot bleek dit een meesterzet. Eenmaal terug op de baan, zette ze een serie van zeer snelle rondetijden neer, die haar de aansluiting brachten bij de top drie (Van den Berg, De Groot, Verschuur). Ook Verschuur stond haar mannetje door halverwege de race Melvin de Groot in te halen in de Tarzanbocht. In deze nieuwe slagorde reden beide dames richting de finish. Een tijdstraf van 90 seconde aan het adres van De Groot zorgde na de finish voor een onverwachte twist in de uitslag: zowel Verschuur als van der Sloot mochten na 45 minuten racen samen het podium bestijgen! 

Vanaf de tweede startpositie herhaalde Van der Sloot op zondagmiddag haar huzarenstukje. Ondanks een moeizame start, behield de coureur met startnummer 4 haar tweede positie om vervolgens een rondelang spannend duel met de achter haar rijdende Paul Vahstal uit te vechten. De van pole position gestarte Robert van der Berg kon hierdoor onbedreigd naar de zege rijden. Van der Sloot gaf gedurende de twaalf ronden geen krimp en werd zodoende als tweede afgevlagd. Sheila Verschuur had minder geluk in de afsluitende manche van het seizoen. In de openingsfase werd ze door Ronald Morien onbedoeld van de baan getikt op het Scheivlak, waarna ze na een excursie door de grindbak een lekke band opliep. Verschuur eindigde de race uiteindelijk op de 21e positie. 

“Ik kan terugkijken op een hele mooie afsluiter van wat ronduit een superseizoen genoemd mag worden. De twee podiumplaatsen dit weekend zijn dan ook de kers op de taart. Maar om in mijn debuutjaar direct als derde te eindigen is natuurlijk ook een verdienste van het team. Zij hebben er immers voor gezorgd dat we een prima overstap van de Seat Cupra Cup naar de Dunlop Sportmaxx Clio Cup gemaakt hebben. Ik kijk al uit naar volgend jaar. Dan wil ik er natuurlijk graag weer een tandje bovenop doen,” aldus Sandra van der Sloot.

Sheila Verschuur voegt daar nog aan toe: “Voorafgaand aan dit weekend hadden Sandra en ik ons tot doel gesteld een keer samen op het podium te eindigen. Die wens ging in vervulling op zaterdag. Om het seizoen af te sluiten op het podium is een grote opsteker. De competitie in deze cup is niet mals, je moet hier echt vechten om iedere meter. Terugkijkend ben ik erg blij dat we met het team de overstap hebben gemaakt, het is mijn onwijs goed bevallen. Iedereen binnen RTKL verdient dan ook een dikke pluim!”

Tekst: InsightF1
www.landmacht.nl

9935161
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2580
2708
22219
9885139
90560
147943
9935161

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven