Eind goed, al goed. Met een fraaie vierde plaats in de Olympia Cup tijdens de Finaleraces op het circuit van Zandvoort, sloot Dennis de Borst de Dunlop Sportmaxx Clio Cup 2008 succesvol af. Ook in de eerste race behoorde een hoge klassering tot de mogelijkheden, totdat hij door een andere deelnemer vol op de achterkant werd geraakt. In de eindstand van het kampioenschap belandde de inwoner uit Krommenie op de 24e plaats met totaal zeven punten. In de Olympia Cup eindigde De Borst op een gedeelde zesde plaats met totaal 24 punten.

Net zoals de laatste A evenementen op Circuit Park Zandvoort kwam op vrijdag tijdens de vrije trainingen de regen opnieuw met bakken uit de hemel vallen. Ondanks de gladde omstandigheden wist De Borst de limieten op het duinencircuit telkens verder aan te scherpen en kon onder ander Michael Bleekemolen goed volgen. Met zijn snelste tijd van 2:10.7 was De Borst uiteindelijk slechts drie tienden verwijderd van zijn ervaren teamgenoot. De enige kwalificatie van slechts twintig minuten werd op zaterdagochtend verreden. De rijder met startnummer 35 ging direct voor een snelle tijd, maar kreeg in de eerste drie ronden nauwelijks temperatuur in zijn achterbanden. Daarna probeerde De Borst er opnieuw een paar snelle ronden uit te persen, maar kwamen deze te vervallen toen hij deze onder een gele vlagsituatie zou hebben gezet. Met een tijd van 2:00.939 moest hij genoegen nemen met plaats 24 algemeen en achtste in de Olympia Cup.

Onder een strakblauwe hemel werd op zaterdagmiddag de eerste manche gehouden. De Borst kwam met een wereldstart uitstekend van zijn plaats en passeerde buitenom in de Hugenholz bocht drie rijders. De rijder van Team Bleekemolen probeerde snel verder naar voren te komen, totdat hij in de volgende ronde door de Deense gastrijder Roland Poulsen vol op de achterkant werd geraakt. De sporing van zijn Renault Clio werd hierdoor aangetast, waarbij de 33-jarige rijder zijn gewonnen posities weer moest inleveren. De Borst kon met zijn gehavende bolide in de resterende ronden nauwelijks meer een vuist maken. Hij kwam na 23 ronden uiteindelijk als 21e over de meet.

Op zondagmiddag kwam De Borst in de stromende regen wederom goed uit de startblokken en kon ondanks de enorme regenspray de groep voor hem prima volgen. In de laatste race van het seizoen vocht De Borst leuke duels uit met Match Racing coureurs Mathijs Bakker en Mark Kroes en schoof langzaam op naar voren. Doordat vele concurrenten op het spekgladde circuit van de baan vlogen ging De Borst voor safe. Hij wist zijn wagen na twaalf ronden veilig thuis te brengen en zag als vierde in de Olympia Cup (zeventiende algemeen) de zwart-wit geblokte finishvlag vallen. 

Dennis de Borst: “Ondanks de slechte kwalificatie waarbij ik in de eerste drie ronden niet het uiterste uit mijn nieuwe banden wist te halen, zat de snelheid er in de races goed in. Ik kwam op zaterdag perfect uit de startblokken, maar Poulsen reed vol op de achterkant van mijn Clio waarbij de auto niet meer lekker spoorde. Daarmee was mijn race vergooid. De tweede race verliep voorspoedig. Door de gladde omstandigheden nam ik bewust geen risico en wist op safe mijn auto naar de finish te brengen. Jammer dat de Dunlop Sportmaxx Clio Cup races er voor dit jaar alweer op zitten. Ik kijk daarom met veel plezier uit naar volgend seizoen!”

Tekst: InsightF1

9935108
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2527
2708
22166
9885139
90507
147943
9935108

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven