Eind goed, al goed! Na een dertiende plaats in de eerste race op Circuit Park Zandvoort heeft Martin de Kleijn op zondag een fraaie zevende plaats gescoord. Met deze prestatie in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup heeft de inwoner uit Bosch en Duin na twee mindere raceweekenden de stijgende lijn weer ingezet. In de tussenstand van het kampioenschap bezet de rijder van Team Bleekemolen na acht races de dertiende positie met totaal 32 punten.

Op vrijdag voorafgaand aan het ‘Automaxx versus Dutch Power Pack 2009’ evenement voelde De Kleijn de Renault Clio RS III aan de tand. Hij wilde veel kilometers maken op het 4.307 meter lange duinencircuit, voordat hij aan de kwalificatie van zaterdag zou beginnen. Hij wist in beide vrije trainingen telkens snelle rondetijden op de chrono’s te draaien en belandde daarmee continu in de top zeven. In de laatste collectieve test zat hij opnieuw goed in het ritme en deed de training samen met Addie van de Ven. Doordat De Kleijn bij het uitkomen van de Gerlach bocht zich echter kortstondig verremde belandde hij onfortuinlijk in de bandenstapels. De schade bleef gelukkig beperkt tot een ingedeukte motorkap en een kapotte koplamp.

Op zaterdagmorgen stond de belangrijke kwalificatie op het programma. Nadat hij de eerste ronde benutte om temperatuur in zijn banden te krijgen, zette hij in de volgende ronde aan voor een snelle tijd. Waar De Kleijn op vrijdag snelle rondetijden wist te klokken kwam hij er tijdens de twintig minuten durende tijdtraining niet aan te pas. Met onder andere veel onderstuur in zijn bolide moest hij zich tevreden stellen met een zeventiende plaats voor beide manches. Met de constatering dat er vermoedelijk een kapotte schokdemper roet in het eten gooide begon De Kleijn op zaterdagmiddag aan de eerste race.

De rijder met wagennummer 24 kwam in de eerste manche goed uit de startblokken en wist een aantal posities op te schuiven. Door problemen met de auto kon De Kleijn echter geen vuist maken waardoor hij rond de veertiende positie bleef hangen. Bijna halverwege de 23 ronden tellende race maakte hij zijn verplichte pitstop. Deze verliep niet goed doordat hij één seconde te kort stond te pitten. De ondernemer kwam als twaalfde over de meet. Hij kreeg echter een penalty van 10 strafseconden waardoor hij terugzakte naar de dertiende positie. Doordat de auto niet goed aanvoelde werd de Renault Clio door de monteurs weer helemaal doorgelicht.

Toen de startlichten voor de tweede keer werden gedoofd, kwam de als zeventiende gestarte De Kleijn op een natte baan uitstekend van zijn plek. Hij wist buitenom veel concurrenten te passeren en kwam in de sprintrace keurig als twaalfde door. Hij kon voor de eerste keer aanvallend rijden en reed samen met Marco Bikkers naar voren. Na twaalf ronden zag hij als negende de zwart wit geblokte finishvlag vallen. Bikkers en Rene Steenmetz werden na afloop gediskwalificeerd. Dit leverde De Kleijn uiteindelijk de zevende plaats op.

“Het weekend verliep heel wisselvallig. Op vrijdag ging het uitstekend in de vrije trainingen. Een touche met de bandenstapels zorgde er echter voor dat ik problemen kreeg met de auto. In de kwalificatie en de eerste race kon ik niet aanvallend rijden. In de tweede race had ik een fijne auto waardoor ik wel naar voren kon komen. Ik vermoed dat een kapotte schokdemper roet in het eten heeft gegooid, maar dat gaan we in de komende weken verder uitzoeken. Op de touche op vrijdag na, ben ik het weekend schadevrij doorgekomen en heb ik toch veel punten gescoord. Ik kijk alweer uit naar de volgende races tijdens de Wijzonol Trophy (06 september) op Zandvoort,” aldus De Kleijn.

Tekst: PR

9935130
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2549
2708
22188
9885139
90529
147943
9935130

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven