Als de omstandigheden zwaar zijn, staan de echte sportmannen op. Zo ook autocoureur Hans Bos, die vlak voor het AutoMaxx versus DPP-weekeinde op Circuit Park Zandvoort door ziekte werd overvallen, maar toch een topprestatie leverde. "Ik ben dolblij met mijn zege in de Olympische klasse van de Clio Cup", zei de inwoner van Gorinchem na afloop met pijn in de maag.

Hans Bos had vooraf enorm veel zin om aan te treden voor het vierde raceweekeinde van de Dunlop SportMaxx Clio Cup, één van de spannendste autosportklasses van Nederland. Goed uitgerust na een vakantie dacht de talentvolle coureur op zaterdag 1 en zondag 2 augustus goed voor de dag te kunnen komen op het beroemde asfalt van Circuit Park Zandvoort. "Ik werd echter vrijdag ziek en wist niet goed wat ik van het weekend moest verwachten," geeft Hans Bos aan.

De misselijkheid en krampen in de buik waren zo erg, dat Hans Bos zelfs twijfelde of hij in actie kon komen. Hij is echter dermate gedreven, dat de wil om te winnen het van de twijfel won. "Maar het was wel heel zwaar," geeft de Zuid-Hollander aan. "De kwalificatie ging nog goed. Ik noteerde een snelste ronde van 1.58,6 en zat maar iets meer dan een halve tel van de rapste rijder af," geeft hij aan. "Maar de eerste race ging niet lekker. Ik kon me helemaal niet concentreren en dan maak je te veel foutjes. Zo ging ik één keer vol door het grind in de Tarzan-bocht; dat is een misser die ik anders nooit maak."

Hans Bos wil dit seizoen graag de Olympia Cup, de klasse voor eerstejaars Clio-coureurs en gentleman drivers, winnen, dus moest hij door om genoeg punten te pakken. "Uiteindelijk ben ik 12de algemeen gefinisht en vierde in de Olympische klasse. Omdat mijn grootste concurrent voor de titel gediskwalificeerd werd, liep ik zelfs dus nog op hem in," aldus een verheugde Hans Bos.

Voorafgaand aan de tweede race van het weekend was Hans Bos opgetogen. Niet dat hij zich lichamelijk beter voelde, maar hij was blij dat er veel neerslag uit de hemel viel. "Ik ben dol op racen in de regen," zei hij. "Door de adrenaline voelde ik me ook even niet beroerd en ging het super tijdens de tweede heat." Hetgeen ook bleek tijdens de 12 ronden durende manche. Vanaf startpositie 12 baande Hans Bos zich in het topveld snel een weg naar voren. Uiteindelijk finishte hij op een fraaie 5de plaats in de algemene wedstrijd en won hij overtuigend de Olympia Cup. Het betekende al weer de derde zege van Bos in de laatste vier manches. Daarmee nam Hans Bos tevens de leiding over in het tussenklassement van de Olympia Cup. "Ik wilde ondanks alles toch wat laten zien dit weekend. Dat is uiteindelijk supergoed gelukt," aldus de meer dan tevreden Hans Bos.

Tekst: PR

9935111
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2530
2708
22169
9885139
90510
147943
9935111

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven