Op indrukwekkende wijze heeft Racing Team Koninklijke Landmacht de titel in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup in de wacht gesleept! Landmachtcoureur Sandra van der Sloot kwam met 6 punten voorsprong naar Circuit Park Zandvoort en wist deze in het laatste raceweekend tijdens de Formido Finale Races met verve te verdedigen.

In de openingsrace van zaterdagmiddag zette Van der Sloot een belangrijke stap richting de titel door deze op superieure wijze te winnen. Op zondag eindigde ze de race als vierde en zette met dit resultaat de kroon op haar werk door het kampioenschap op haar naam te schrijven! De Fast Lady pakte dit seizoen in totaal 4 overwinningen en 10 podiums. In de eindstand van het kampioenschap wist ze in totaal 223 punten bij elkaar te halen. Sheila Verschuur kende eveneens een goed weekend. In de eerste manche eindigde ze na een fraaie inhaalrace keurig als vierde. In de slotfase van de afsluitende heat schoot ze echter door de regen van de baan waardoor ze als veertiende finishte. In de eindrangschikking belandde Verschuur op de vierde plaats met een totaal van 157 punten.

Onder ideale weersomstandigheden verkenden Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur tijdens de vrije trainingen op vrijdag de 4.307 meter lange baan. Beide Landmacht dames benutten de geboden testgelegenheid optimaal zodat ze met een goed gevoel begonnen aan het laatste raceweekend. Rekening houdende met de veranderde baanomstandigheden moesten de in camouflage kleuren gestoken dames in de twintig minuten durende kwalificatiesessie op zaterdagochtend proberen om een snelle tijd op de chrono’s te zetten. Van der Sloot wist in haar allerlaatste ronde op slicks een keurige vierde tijd neer te zetten. Verschuur bleef op regenbanden rondrijden waardoor ze op een snel opdrogende baan genoegen moest nemen met de elfde positie.

Door de reversed grid opstelling moest Van der Sloot de eerste race als vijfde vertrekken terwijl haar belangrijkste rivaal om het kampioenschap Melvin de Groot als achtste op de startgrid stond opgesteld. Ze kwam goed uit de startblokken en wist direct Wilbert van den Burg en Tim van Gog te verschalken. In de zevende ronde passeerde ze Addie van de Ven en een ronde later moest Ronald Morien zijn meerdere erkennen in de Landmacht dame. Na een geslaagde pitstop in ronde 12 wist ze haar voorsprong op De Groot verder uit te bouwen. Van der Sloot werd daarbij geholpen door haar teamgenote Verschuur die met rassenschrede dichterbij was gekomen aan De Groot.

De leidende positie kwam echter nimmer in gevaar en Van der Sloot pakte na 23 ronden de overwinning! Verschuur reed vanaf de elfde positie een beresterke race. De rijdster met startnummer 5 won vele duels en vocht zich snel een weg naar voren. Met een tijd van 1:58.033 zette ze bovendien de snelste raceronde van alle deelnemers op de chrono’s. Ze eindigde de race keurig als vierde.

De als vierde gestarte Van der Sloot kwam in de allerlaatste race van het seizoen redelijk goed van haar plaats. Ze behield haar positie in de openingsronde goed vast, maar werd zichtbaar opgehouden door Michael Bleekemolen die de teambelangen van koploper Melvin de Groot verdedigde. Gedurende de race liet ze de aanstormende Addie van de Ven voorbij gaan en viel tijdelijk terug naar de vijfde plaats. In ronde 7 won ze een positie toen Bleekemolen in de fout ging. Toen Robert van den Berg de koppositie van concurrent De Groot wist over te nemen zat Van der Sloot nog stevig in het zadel om de titel in de wacht te slepen. In de laatste ronden werd het nog spannend toen het langzaam begon te regenen. Van der Sloot nam echter geen enkele risico’s meer en bracht haar wagen veilig naar de finish. Na 12 ronden stelde ze haar titel in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup 2009 definitief veilig! Verschuur reed opnieuw een gave race. Ze schoot opnieuw van P11 als een komeet naar voren en wist in de slotfase Michael Bleekemolen te verschalken. Door de regen schoot ze echter in de Tarzanbocht van de baan. Ze eindigde de race als veertiende.

Sandra van der Sloot: “Ik ben superblij dat ik het kampioenschap heb binnengehaald! Het was een fantastisch seizoen waarbij alles klopte. Dit is de best mogelijke afsluiting van vijf supermooie jaren die ik voor Racing Team Koninklijke Landmacht heb gereden. Ze hebben elk jaar het vertrouwen in Sheila en mij uitgesproken en dat hebben we met een titel weten te bekronen. In de laatste race heb ik geen onnodige risico’s genomen. Ik zat klem achter Bleekemolen maar toen hij in de fout ging kon ik hem voorbij. In de laatste ronde werd het nog spannend toen de baan spiegelglad werd. Ik heb gelukkig mijn auto veilig naar huis weten te brengen. Ik wil het gehele team van het Racing Team Koninklijke Landmacht en Equipe Verschuur bedanken voor hun werk en support. Ik heb bijzonder prettig met ze samengewerkt. Vanavond gaat het team, Sheila en ik nog een extra fles champagne ontkurken om onze titel te vieren!”

Sheila Verschuur: “Na een teleurstellende kwalificatie (P11) heb ik twee hele gave races gereden. Ik kon goed naar voren komen en de pitstop liep gesmeerd. Vandaag schoot ik echter door de regen van de baan maar dat mag de pret niet deren. Samen met Sandra hadden we dit weekend de snelste auto van het veld. Het gehele Racing Team Koninklijke Landmacht en equipe Verschuur verdiend een geweldige pluim! Ik ben bijzonder trots op Sandra. Ze was dit jaar erg constant en ze is zondermeer de terechte kampioen!”

Tekst: PR

9921484
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2388
2927
8542
9885139
76883
147943
9921484

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven