De kwalificatieverloop van vrijdagmiddag bepaalde grotendeels het beeld van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup races die afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort werden verreden. Nadat De Kleijn zich naar een veertiende tijd had getraind, eindigde hij de races respectievelijk op de dertiende en veertiende plaats. Hij voegde daarmee vijf punten aan zijn totaal toe. De inwoner uit Bosch en Duin bezet momenteel de veertiende plaats met 23 kampioenschappunten. Op 05 en 06 juli aanstaande komt De Kleijn opnieuw in actie. Dan rijdt de ondernemer twee races in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup dat gehouden wordt op het TT-Circuit van Assen.

Op een half natte baan wist De Kleijn in de vrije training van vrijdagmorgen een acceptabele tijd neer te zetten ter voorbereiding op de kwalificatie. In deze belangrijke tijdtraining van slechts twintig minuten probeerde hij de stijgende lijn door te trekken, maar kwam hij in een competitief veld enkele tienden te kort voor een plaats in de top tien. Met een tijd van 1:59.639 eindigde hij op de veertiende positie.

Wanneer de startlichten op zaterdagmiddag werden gedoofd kwam De Kleijn redelijk goed weg. In het gedrang naar een goede positie wist hij twee plaatsen op te schuiven naar voren. Niet veel later viel De Kleijn weer terug, maar behield hij de aansluiting met de rijders voor hem. Toen Sebastiaan Bleekemolen in ronde 5 moest opgeven, won De Kleijn een plaatsje. Na twaalf ronden kwam de rijder met startnummer 24 als dertiende over de meet. Hij voegde hiermee drie punten aan zijn totaal toe.

De als veertiende gestarte De Kleijn kwam in de tweede manche goed uit de startblokken en wist in de eerste ronde twee rijders te verschalken. In de actie die daarna volgde ging De Kleijn met zijn Renault Clio net iets te wijd, waardoor hij op het vuile gedeelte van de baan kwam. Hij viel hierdoor terug naar plaats zestien. De rijder van Raceplanet Team Bleekemolen probeerde aansluiting te houden met de rijders voor hem en won nog een positie door het uitvallen van Melvin de Groot. Hij zag uiteindelijk als veertiende de zwart wit geblokte vlag vallen. Dit leverde weer twee kostbare punten op.

Martin de Kleijn: “Ik heb een leuk weekend gehad. Ik ben schadevrij door de races gekomen en heb bovendien mijn punten gepakt. Ik moet me wel zien te verbeteren in de kwalificatie, want daar laat ik nog wat steken vallen. Zowel in het Scheivlak, Marlboro-bocht als Mitsubishi-bocht kan het sneller, maar komt het er nog niet helemaal uit. Vooral in zo’n competitief deelnemersveld is je kwalificatie grotendeels bepalend voor je positie in de races. Alle auto’s zijn gelijk, waardoor het echt op stuurmanskunsten aankomt. Ik kijk nu al uit naar de races die op Assen zullen plaatsvinden. Daar heb ik altijd goed gescoord. Het zal zeker niet gemakkelijk worden, want er zijn geen vrije trainingen, maar moeten we ons direct kwalificeren voor de races. Desondanks heb ik vertrouwen op een goede afloop.”

Martin de Kleijn’s officiële website www.fansite-martindekleijn.nl
Tekst: Insightf1

9935167
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2586
2708
22225
9885139
90566
147943
9935167

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven