Tijdens de derde ronde van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup op Circuit Park Zandvoort, had Dennis de Borst dit weekend niet bepaald het geluk aan zijn zijde. Onderstuur problemen in de belangrijke kwalificatiesessie speelden de inwoner uit Krommenie parten, waardoor hij beide races van de 23e plaats moest aanvangen. In de eerste race werd hij bovendien geconfronteerd met kapotte voor schokbrekers, waardoor een goede finish niet tot de mogelijkheden behoorden. In race twee vielen alle puzzelstukjes weer op zijn plaats en eindigde De Borst op plaats achttien. In de stand om het kampioenschap bezet de 33-jarige rijder momenteel de 23e positie met 2 punten.

De enige vrije training werd door De Borst volledig benut om een nieuwe motor in te rijden. Doordat de sessie slechts twintig minuten duurde, kwam De Borst op een natte baan niet toe om een tijd neer te zetten. In de kwalificatie die op vrijdagmiddag werd gehouden ging de ondernemer voor een snelle tijd, maar kwam er in een competitief veld van 24 deelnemers niet aan te pas. Hij had met name veel last van onderstuur doordat de sporing was verlopen op zijn voorwielen. Ook liet hij kostbare seconden liggen in de Tarzanbocht en het Scheivlak, waardoor hij genoegen moest nemen met een 23e plaats op de grid. 

Op zaterdagmiddag kwam De Borst uitstekend uit de startblokken en wist buitenom in de Tarzanbocht maar liefst vier rijders te verschalken. De rijder met startnummer 35 werd echter weer gehinderd door onderstuur problemen in de snelle bochten, dat veroorzaakt werd door kapotte voor schokbrekers. Door het euvel verloor hij met name veel snelheid op de rechte stukken van het 4,307 kilometer lange duinencircuit. De Borst gaf zich niet zomaar gewonnen en ging volop de strijd aan met Wilbert van den Burg, Erik Struijlaart en Wilko Becker. Na twaalf ronden kwam hij als negentiende over de meet.

Ook in de tweede manche kwam De Borst goed van zijn plek. De rijder van Raceplanet Team Bleekemolen won automatisch een paar posities, toen een aantal rijders in de Gerlachbocht spinden. De Borst zat steeds beter in het juiste ritme en wist zelfs een volle seconde sneller te draaien dan de tijden die hij realiseerde in de kwalificatie en de eerste race van zaterdag. Ook waren de onderstuur problemen verdwenen, waardoor hij wist op te klimmen naar een tijdelijke vijftiende plek. Hij maakte niet veel later een foutje bij het aanremmen van de Vodafone bocht, zodat een treintje van drie rijders hem alsnog voorbij gingen. Hij eindigde de race als achttiende. 

Dennis de Borst:: “Ik ben redelijk tevreden over het weekend, ondanks de pech die mij achtervolgde in de kwalificatie en de eerste race. Ik had in de tijdtraining veel last van onderstuur dat veroorzaakt werd door sporing op de voorwielen. Een 23e tijd viel zondermeer zwaar tegen. In de race speelden kapotte voor schokbrekers mij parten, waardoor ik opnieuw last kreeg van onderstuur. Ik verloor veel snelheid op de rechte stukken en moest alle zeilen bijzetten voor een finish. In de afsluitende race ging het stukken beter en wist ik zelfs een seconde sneller te draaien dan de kwalificatie en de eerste race. Ik kijk nu al uit om de volgende races van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup op het TT Circuit van Assen (05 en 06 juli aanstaande) te rijden. Ik hoop me daar binnen de top vijftien te kwalificeren.”

Tekst: Insightf1

9934993
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2412
2708
22051
9885139
90392
147943
9934993

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven