In het komende raceseizoen op Circuit Park Zandvoort, dat op 3 en 5 april van start gaat tijdens de traditionele Kruidvat Gillette Paasraces, krijgt de Renault Clio Cup weer een officiële status van de Franse fabrikant. De populaire merkencup wordt daarmee weer georganiseerd volgens de internationale reglementen van Renault Sport in Frankrijk. Voor de sportieve organisatie van de klasse in Nederland hebben Circuit Park Zandvoort, Renault Nederland en Renault Sport de handen ineengeslagen. Natuurlijk maakt de Renault Clio Cup deel uit van het Dutch Power Pack, de reeks topklasses in de Nederlandse autosport. Tevens wordt er in het kader van de goede contacten tussen Renault en Circuit Park Zandvoort naar gestreefd om in 2011 een ronde van de populaire Renault World Series naar Nederland te halen.


Renault is als merk natuurlijk niet weg te denken uit de Nederlandse autosport. Met de Renault 5 en de Renault Clio wordt al sinds vele tientallen jaren in ons land geracet en de merkencup neemt een belangrijke plaats in binnen het nationale autosportlandschap. Mede vanwege de grote populariteit van de Renault Clio als cup-auto besloot Circuit Park Zandvoort in 2005 de organisatie van de Clio Cup over te nemen, nadat Renault Nederland als organisator van de klasse was gestopt. Er werd een nieuwe klassesponsor gevonden in de vorm van Dunlop en sindsdien ging de klasse als Dunlop SportMaxx Clio Cup door het leven. In 2005 en 2006 werd er nog gereden met Clio’s van de vorige generatie, sinds 2007 is de Clio RS Coupe phase III de wedstrijdauto.

Sinds vorig jaar  werd  vanuit Renault Sport in Frankrijk  de wens uitgesproken dat de klasse weer een officiële status van Renault zou krijgen. Daarover hebben de betrokken partijen in de afgelopen periode intensief overleg gevoerd en zo is onlangs een akkoord bereikt. Vanaf de Kruidvat Gillette Paasraces zal de klasse officieel weer als Renault Clio Cup worden aangeduid. Daarmee komt tevens een einde aan de vijfjarige samenwerking met Dunlop, want evenals bij de Renault Clio Cups in andere landen zullen de auto’s ook in Nederland worden voorzien van Michelin-banden.

Lange traditie Renault in Nederlandse autosport wordt voortgezet
“Renault Sport is zeer verheugd met het officialiseren van de Clio Cup in Nederland. De klasse heeft zijn bestaansrecht als succesvolle categorie in de Nederlandse autosport al zeer overtuigend bewezen en de samenwerking met Circuit Park Zandvoort is bijzonder prettig. Het is fijn om te constateren dat de lange traditie die Renault ook in Nederland in de autosport heeft, op deze wijze wordt voortgezet”, zegt Rudy Thomann van Renault Sport in Parijs.


Ook in Zandvoort is men enthousiast over de samenwerking met Renault. “Renault hoort gewoon bij de Nederlandse autosport”, zegt Erik Weijers, chief operating officer van Circuit Park Zandvoort. “Het is goed om te zien dat een merk dat internationaal zo nadrukkelijk in de sport actief is, ook op nationaal niveau hieraan invulling geeft. De Renault Clio Cup is een vaste waarde in het Dutch Power Pack en we hebben het volste vertrouwen in een gezonde toekomst voor deze klasse. Verder wil ik graag Dunlop bedanken voor de uitermate plezierige samenwerking in de afgelopen jaren. Uiteraard blijft Dunlop als bandenleverancier van de Formule Ford en de nieuwe Radical Cup een waardevolle partner van het Dutch Power Pack.”

Streven naar Renault World Series in 2011 op Zandvoort
Het streven om in 2011 een ronde van de Renault World Series naar Zandvoort te halen, betekent goed nieuws voor de Nederlandse autosportliefhebbers. Sinds een aantal jaren organiseert Renault Sport met de Renault World Series eigen autosportevenementen in tal van Europese landen, waarin de spectaculaire Formule Renault 3.5 de hoofdrol vervult. Daarnaast komen de nationale Renault-raceklassen in actie en zijn er demonstraties van het Renault Formule 1-team. “Uiteraard willen we graag zo’n evenement op Circuit Park Zandvoort organiseren en daarvoor gaan we hard aan de slag”, verzekert Erik Weijers.

Kalender Renault Clio Cup 2010
5 april   Kruidvat Gillette Paasraces   Circuit Park Zandvoort
2 mei   Renault World Series   Spa-Francorchamps (B)
24 mei   Profile Tyrecenter Pinksterraces   Circuit Park Zandvoort
4 juli   Formido Midzomerraces Assen   TT-Circuit Assen
15 augustus   Hammerite Ultimate Races Zandvoort   Circuit Park Zandvoort
19 september   Wijzonol Trophy   Circuit Park Zandvoort
10 oktober   Formido Finaleraces   Circuit Park Zandvoort

Tekst: Circuit Park Zandvoort

9935158
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2577
2708
22216
9885139
90557
147943
9935158

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven