De kwalificatie bepaalde grotendeels het beeld van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup races die afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort werden verreden. Nadat Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur van het Racing Team Koninklijke Landmacht (RTKL) zich respectievelijk als negende en zeventiende hadden gekwalificeerd, kwamen ze er in de races niet echt aan te pas. Op zaterdag eindigden Van der Sloot en Verschuur respectievelijk als negende en twaalfde. In de afsluitende race moesten de snelle dames genoegen nemen met de twaalfde en dertiende plaats. In het algemeen klassement is Van der Sloot terug te vinden op de vijfde plaats met 60 punten. Verschuur is gezakt naar de achtste stek met 48 kampioenschappunten.

Op het circuit van Zandvoort kruisten 24 rijders elkaar de degens en legden op vrijdagmiddag zondermeer een spannende kwalificatie op de mat. Van der Sloot en Verschuur probeerden zich bij de eerste acht te kwalificeren, zodat ze bij de volgorde van de eerste race werden omgedraaid. Dat alles weer heel dicht bij elkaar zat bewezen de eerste negen rijders die binnen een seconde bleven van de polesitter. Tot twintig seconden voor het einde van de sessie zat Van der Sloot bij de laatste acht van het deelnemersveld, totdat ze er op het allerlaatste moment alsnog uit werd geknikkerd. Een negende plaats was haar deel. Verschuur zat in het begin van de tijdtraining niet lekker in haar vel. Ze wist het tij echter niet meer te keren en moest genoegen nemen met een zeventiende plaats.

Op zaterdag kwam Van der Sloot goed uit de startblokken. Ze wist geen positie te winnen, maar ze hield de druk op de rijders voor haar goed vast. Doordat Sebastiaan Bleekemolen en even later Hoevert Vos uit de kopgroep wegvielen, wist ze enkele plaatsen op te klimmen. Daarna was ze veroordeeld tot treintje rijden, zodat ze niet verder kon opschuiven naar voren. Christiaan Jorissen en Michael Bleekemolen wisten Van der Sloot nog te passeren. Na twaalf ronden kwam ze als negende over de meet. Verschuur kwam minder goed van haar plaats. Ze zat in het gedrang naar de Tarzanbocht gelukkig aan de goede kant en wist langzaam maar zeker terrein te winnen. Na enkele leuke inhaalacties eindigde ze de manche als twaalfde.

In de tweede race die op zondagmiddag werd verreden, behield Van der Sloot haar positie in de Tarzanbocht. De inwoonster uit Alphen aan den Rijn wist de kopgroep goed te volgen, totdat Melvin de Groot in aanraking kwam met een langzamere deelnemer. Deze schoot weer te baan op, waardoor Van der Sloot van haar gas af moest. Ze wist hem ternauwernood te ontwijken, maar verloor hierdoor wel drie posities. Ze finishte de afsluitende race als twaalfde. Verschuur moest opnieuw van de zeventiende plek vertrekken. De Landmachtdame vocht zich gestaag naar voren en kwam vlak achter haar teamgenote Van der Sloot als dertiende over de meet. 

Sandra van der Sloot: “Het deelnemersveld is zo ongelofelijk competitief, zodat je in de kwalificatie moet zien te pieken. Ik viel maar net buiten de top acht, waardoor ik vanuit de negende positie de races moest aanvangen. Omdat men elkaar geen duimbreedte toegaf en keihard werd geknokt om elke centimeter, was ik veroordeeld tot ‘treintje rijden’. Ik hoop dat we er op Assen weer zullen staan.”

Sheila Verschuur: “Waar ik normaal gesproken thuishoor in de top zes, reed ik dit weekend een slechte kwalificatie. In de races heb ik nog wel veel rijders weten in te halen, maar ik deed niet mee voor de echte prijzen. In Assen moeten we het tij zien te keren.”

www.sheilaverschuur.nl
www.fastlady.nl
Tekst: Insightf1

9934963
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2382
2708
22021
9885139
90362
147943
9934963

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven