Aevitae Bleekemolen Racing kijkt terug op een succesvol weekeinde. In de Renault Clio Cup eindigden vijf rijders uit het team op het podium: Michael Bleekemolen, Hans Bos, Ruud Steenmetz, Alexander Keijzers en Addie van de Ven. In de Suzuki Swift Cup kende Dennis van de Laar een sensationeel debuut. De pas 16-jarige rookie scoorde in zijn allereerste Swift-weekend direct een fraaie podiumplaats. In het Dutch GT4 boekte Aevitae Bleekemolen Racing progressie met de BMW M3 GT4 van het team. Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot eindigden als vijfde in de hoofdrace. Sebastiaan Bleekemolen is dit seizoen weer actief in het Dutch GT4. Hij deelt de Aevitae Bleekemolen Racing BMW M3 GT4 met Melvin de Groot, die de overstap uit de Renault Clio Cup heeft gemaakt.

 

In de eerste race vertrok Melvin vanaf de zesde startplek. Hij zag vervolgens als achtste de finishvlag. “We hebben de wegligging van onze auto nog niet voor elkaar. Na een ronde of vijf worden de achterbanden al minder. We missen grip aan de achterzijde.” Sebastiaan Bleekemolen kwalificeerde zich als negende voor de tweede race. “In mijn snelste ronde werd ik opgehouden, daarna liep de grip van mijn banden terug”, verklaarde hij. In een race die door twee lange interventies van de safetycar nauwelijks een race was, klom Sebastiaan op naar de zesde plaats. Jeroen Bleekemolen eindigde in race 2 als derde met zijn Corvette C6.

De hoofdrace verliep beter. Melvin begon vanaf de negende startplaats en was lange tijd in een hevige strijd om de zevende plaats verwikkeld. Nadat Sebastiaan het stuur had overgenomen, klom hij op naar de uiteindelijke vijfde plek. “Tijdens het raceweekeinde hebben we de afstelling van de auto een stuk verbeterd”, concludeerde De Groot. “Maar we komen nog wel twee seconden per ronde tekort” Sebastiaan: “Het is wel positief dat de rondetijden gedurende de race constanter bleven dan eerder dit weekend. Het verval gedurende de race is een stuk minder. Verder hoop ik dat we snel de beloofde betere banden krijgen.”  
 
In de Renault Clio Cup grossierde Aevitae Bleekemolen Racing in podiumplaatsen. In de eerste race eindigde Michael Bleekemolen fraai als tweede. Hij begon de race vanaf de derde startplek, bij de start schoof hij door naar de tweede plek. Hij lag nog even op kop, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede positie. “Ik had last van wegliggingsproblemen”, vertelde hij. “Maar deze podiumplek is een mooie start van het seizoen.”

Hans Bos stelde de tweede plek in de Olympia Cup, voor minder ervaren deelnemers, veilig. “Ik kreeg een tikje van een andere deelnemer, daarna spoorde mijn Clio niet goed meer. Ik maakte ook zelf een foutje. Toch ben ik tweede geworden. De eerste beker is binnen.” In de tweede race verzamelden de rijders van Aevitae Bleekemolen Racing zelfs vier bekers. Addie van de Ven werd als derde geklasseerd, nadat hij de race ook vanaf de derde startplek begon. “Tussen de beide races door heeft het team mijn auto anders afgesteld. Dat pakte ontzettend goed uit. Mijn auto is nu goed voor elkaar. Ik ben echt heel tevreden.”

Michael Bleekemolen, die zelf uitviel met een beschadigde wielophanging, was blij met de podiumplek van Addie. “Addie rijdt in de kleuren van onze nieuwe sponsor Wijzonol. Het is prachtig voor ons en onze sponsors dat Addie tijdens zijn eerste raceweekeinde voor Aevitae Bleekemolen Racing meteen op het podium is geëindigd.” Ruud Steenmetz won de Olympia Cup. “In de eerste race gleed ik in de opwarmronde van de baan. De schade was fors en ik dacht dat mijn weekeinde voorbij was. Maar de mannen van Bleekemolen konden de auto goed en tijdig repareren.” Alexander Keijzers greep het zilver in de Olympia Cup. “Het ging super. Ook mijn auto is voorafgaande aan deze race verbeterd, mijn Clio is nu optimaal. Ik ben hier echt heel blij mee.”

Hans Bos completeerde het feestje door als derde in de Olympia Cup te eindigen. “In het begin van de race ging het niet zo goed. Mijn start was niet optimaal en ik verloor tijd door een deelnemer die voor mij van de baan gleed. Maar het is mij gelukt om mij naar voren te vechten. Na mijn tweede plaats in de eerste race sta ik nu weer op het podium.” Hans kijkt positief vooruit naar het volgende raceweekeinde, op het circuit van Spa-Francorchamps. “Vorig jaar heb ik daar twee keer mijn klasse gewonnen. Ik heb er dus veel zin in.”       

In de 24 bolides tellende - en daarmee grootste cup van racend Nederland zijnde – Suzuki Swift Cup kwamen beide rijders van Aevitae Bleekemolen Racing uitstekend voor de dag. Terwijl Niels Kool met twee vierde plaatsen aangeeft dit jaar aanspraak te willen maken op het podium, wist Dennis van de Laar in zijn allereerste Suzuki-weekend direct het ereschavot te beklimmen. Nadat hij de openingsmanche keurig als vijfde had afgesloten, deed het pas 16-jarige talent er in de tweede heat nog een schepje bovenop. Netjes en aanvallend rijdend kwam Van de Laar op amper twee tellen van de winnaar als derde over de finish. "Het is heerlijk om voorin mee te rijden," gaf Van de Laar zijn superweekend weer. "Het is erg leuk als er snelle jongens achter je zitten en dat je dan voor hen het gat kan dichtgooien en je ze achter je houdt. Ik had niet durven dromen dat het dit weekend direct zo goed zou gaan."

In de Toerwagen Diesel Cup eindigden Martin de Kleijn en Willem Cornelissen in de eerste race op de zesde plaats. Zij besturen een BMW 123d. In de tweede race zagen Martin en Willem als elfde de finish, vlak voor Michael Bleekemolen en Ronald van de Laar met hun BMW 123d. Jeroen Bleekemolen eindigde in de beide races als derde met zijn teamgenoot Peter van der Kolk. Aevitae Bleekemolen Racing wordt onder meer gesteund door AHC en Wijzonol.

PR

10019444
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1026
3480
4506
9988192
56672
118171
10019444

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven