Op Circuit Park Zandvoort was Mickey Bertram afgelopen weekend weer goed op dreef. Nadat hij zich als elfde had gekwalificeerd eindigde de inwoner uit Aerdenhout in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup races op de tiende en elfde plaats. In de ‘Olympia Cup’, de klasse voor beginnende rijders, pakte het jonge talent weer veel punten. In de tussenstand van deze klasse gaat Bertram aan de leiding met totaal 44 punten. In de Dunlop Sportmaxx Clio Cup voegde hij elf punten aan zijn totaal toe en bezet hij de elfde positie met 29 punten.

Voor aanvang van de vrije training op vrijdag testte Bertram reeds op dinsdag in de Renault Clio op Zandvoort. De 17-jarige rijder had toen veel last van overstuurproblemen dat veroorzaakt werd door de remmen. In de vrije training van slechts twintig minuten tijdens de Jubileumraces waren de remproblemen inmiddels verholpen, maar had hij nog steeds last van overstuur. In de belangrijke kwalificatie van vrijdagmiddag probeerde Bertram in de slipstream van een andere rijder tot een snelle tijd te komen, maar zag dat deze niet snel genoeg was. Bertram eindigde in een competitief veld van 24 deelnemers op de elfde plaats en was daarmee de tweede snelste in de Olympia klasse.

In de eerste manche op zaterdagmiddag kwam Bertram goed weg. In het duw en trekwerk naar de Tarzanbocht wist hij zich goed staande te houden en behield de aansluiting met de rijders voor hem.  In de openingsfase verloor hij echter terrein op de ervaren Michael Bleekemolen en Christiaan Jorissen. Doordat Sebastiaan Bleekemolen en Hoevert Vos na een aantal ronden uit de kopgroep wegvielen, wist hij weer enkele plaatsen op te klimmen. Daarna was hij veroordeeld tot treintje rijden, zodat hij niet verder kon opschuiven naar voren. In de twaalf ronden tellende race kwam Bertram als tiende over de meet.

In de tweede race die op zondagmiddag werd verreden, viel hij in de eerste ronde twee plaatsen terug. Een ronde later klom de rijder van Equipe Verschuur een plaatsje door het wegvallen van Sebastiaan Bleekemolen. Toen Melvin de Groot in aanraking kwam met een langzame deelnemer en Sandra van der Sloot hierdoor van haar gas af moest, rukte Bertram op naar plaats tien. Marcel Duits en Peter Bergervoet kwamen nog langszij, zodat Bertram uiteindelijk als elfde de zwart wit geblokte vlag zag vallen.

Mickey Bertram: “Ondanks dat ik veel punten heb gepakt kijk ik enigszins met gemengde gevoelens terug op het weekend. In de kwalificatie vielen namelijk alle puzzelstukjes net niet op zijn plaats, waardoor ik de races tweemaal van de elfde plaats moest aanvangen. Doordat de veld zo competitief is en bijna niemand in de fout ging, was ik grotendeels veroordeeld tot treintje rijden. Okay, ik leid de Olympia Cup, maar ik wil goed scoren in het algemeen klassement. Ik hoop op het TT Circuit van Assen (05 en 06 juli aanstaande) weer goed voor de dag te komen!”

Tekst: Insightf1

9935155
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2574
2708
22213
9885139
90554
147943
9935155

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven