Hans Bos heeft afgelopen weekeinde tijdens de Paasraces de leiding gepakt in de Olympia Cup van de Renault Clio Cup. De 22-jarige reed zichzelf op Circuit Park Zandvoort twee keer naar het olympische podium. “Na mijn matige kwalificatie heb ik er tijdens de races gelukkig nog veel van weten te maken”, aldus een tevreden Bos. De Renault Clio Cup is sinds jaar en dag één van de leukste en spannendste raceklasses van Nederland. De coureurs geven elkaar geen duimbreedte toe, wat borg staat voor veel close racing en deur-aan-deur-gevechten.Hans Bos voelt zich erg thuis in de competitieve klasse. Nadat hij vorig jaar met minimaal verschil de titel in de Olympia Cup miste, is de Zuid-Hollander duidelijk voor dit seizoen: "Ik ga in 2010 voor het olympische kampioenschap", geeft hij aan. "Tevens mik ik op meerdere podiumplaatsen in het algemene klassement."

Tijdens het Paasweekend op Circuit Park Zandvoort kende Bos een goed begin van zijn nieuwe campagne. "Tijdens de vrije trainingen zag het er heel goed uit. In het veld met 17 rijders kwam ik tot een derde en vierde tijd algemeen. Bovendien zat ik tijdens die sessies vóór regerend kampioen Sandra van der Sloot, dus dat beloofde veel."

Tijdens de kwalificatie op zaterdag 3 april kwam Hans Bos net niet uit de verf. En net niet betekent in een klasse met heel kleine verschillen direct veel terreinverlies. "Het mocht helaas niet zo zijn", stelde Bos achteraf. "Ik zat niet lekker in de auto, waardoor ik met veel pijn in mijn rug moest rondrijden. Dat bevorderde het resultaat ook niet. Gevolg was dat ik beide races vanaf plek 11 moest beginnen."

Op maandag 5 april had Hans Bos de wind meer in zijn rug. "Ten eerste hadden de monteurs goed werk geleverd door mijn stoelproblemen op te lossen. Daardoor kon ik pijnvrij racen en me goed concentreren op de wedstrijden. Dat was zeker terug te zien in mijn rijden."

Tijdens de eerste race op Tweede Paasdag kwam Hans Bos uitstekend voor de dag. "Ik had een heel goede start en ging direct Björn Cornelissen en de kampioen van 2008 Pim van Riet voorbij", zag Bos. "Aan het eind van deze lange race over 45 minuten kreeg ik echter wat probleempjes met de banden. Ik had iets te veel van mijn rubber gevergd. Bovendien had ik tijdens de race een klein tikje van een collega gekregen en spoorde mijn auto niet helemaal meer. Dat was jammer, want ik lag op dat moment 6de algemeen en ging aan kop in de Olympia Cup. Uiteindelijk ben ik als 7de gefinisht en mocht ik als de nummer 2 naar het olympische podium.’’

Tijdens race 2, een sprintwedstrijd over 12 ronden, kwam Bos minder goed weg. "Maar omdat iedereen wel wat foutjes maakte, kon ik aanhaken. Helaas gingen Michael Bleekemolen en Ronald Morien eraf en kwam ik daar op ongelukkige wijze stil achter te staan. Daardoor verloor ik veel tijd en moest ik als laatste aan een inhaalrace beginnen. Vervolgens heb ik nog een mannetje of zes weten in te halen en ben ik als 9de algemeen en derde rijder uit de Olympia Cup afgevlagd. Dankzij mijn regelmatige rijden heb ik de kop in de olympische divisie weten te pakken. Dat stemt me, zeker na mijn matige kwalificatie, erg tevreden."

Tekst: PR
9934940
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2359
2708
21998
9885139
90339
147943
9934940

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven