Autocoureur Alexander Keijzers kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn optreden op het wereldberoemde circuit van Spa-Francorchamps. Na een flinke crash in de eerste race van de Dutch Renault Clio Cup, had hij in de tweede manche zicht op een podiumplaats. Uiteindelijk moest Alexander genoegen nemen met de vijfde positie in zijn klasse. “Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort ga ik weer voor het podium”, blikte hij strijdlustig vooruit.

 

De derde en vierde race van de Dutch Renault Clio Cup werden verreden op Spa-Francorchamps, het circuit in de Belgische Ardennen waar onder meer de Formule 1 Grand Prix van België plaatsvindt. De klasse kwam in actie tijdens de World Series by Renault, een spectaculair raceweekend dat maar liefst 65.000 toeschouwers trok.

Alexander Keijzers kwam voor de tweede keer in zijn carrière in actie op het supersnelle, uitdagende circuit. “In het begin moest ik wennen aan het zeven kilometer lange circuit, met z’n snelle en lastige bochten”, aldus Alexander. “In de eerste tijdtraining had ik het circuit nog onvoldoende onder de knie. Ik kwalificeerde mij als vijftiende voor de eerste race en daar kon ik niet tevreden mee zijn.”

De eerste race was helaas snel voorbij. Alexander: “Ik maakte een goede start, waarbij ik meerdere posities goedmaakte. Helaas ging het kort daarna helemaal fout. In het gedrang om mij heen spinde er een auto vlak voor mij. Ik kon geen kant meer op, ik reed er heel hard tegenaan. De schade was groot, mijn auto zat van rechtsvoor tot rechtsachter helemaal in elkaar. Uit de data bleek dat ik een klap van 4,1 G had gemaakt.” Gelukkig bleef Alexander zelf ongedeerd. Na de race gingen de monteurs van Bleekemolen Racing, het team van Alexander, hard aan het werk. Keijzers: “Gelukkig lukte het hen om mijn auto tijdig te repareren. Ze hebben tot half vier ’s nachts aan mijn auto gewerkt. De mannen van het team hebben echt geweldig werk verricht!”

Op zondagochtend stond de kwalificatietraining voor de tweede race op het programma. Nadat het de voorgaande dagen droog was geweest, werd deze training op een natte baan verreden. Alexander kwalificeerde zich als twaalfde in het 20 auto’s tellende veld. “Normaal ben ik niet tevreden met een twaalfde startplek, maar dat was deze keer anders”, aldus de 22-jarige coureur. “Ik kon mij snel aan de veranderde omstandigheden aanpassen. Bovendien was ik sneller dan Hans Bos, mijn concurrent in de strijd om de Olympia Cup, en liet ik ook mijn teambaas Michael Bleekemolen achter mij.”

De tweede race werd ook op een natte en gladde baan verreden. Alexander reed een sterke race. Met nog maar één ronde te gaan had hij zicht op de derde plaats in de Olympia Cup, het klassement voor minder ervaren rijders. Keijzers: “Ik reed vlak achter Hans Bos, die de derde positie in handen had. Bovendien reed ik voor Sheila Verschuur, de nummer één uit het tussenklassement, en Michael Bleekemolen. Het ging echt goed.” Helaas kreeg Alexander in de laatste ronde een straf van de wedstrijdleiding omdat hij op het gladde asfalt even naast de baan terecht was gekomen. “Daardoor werd ik uiteindelijk als vijftiende geklasseerd. Ik eindigde als vijfde in de Olympia Cup. Zonde, er had meer ingezeten.

PR

9934972
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2391
2708
22030
9885139
90371
147943
9934972

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven