Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort werden goede zaken gedaan voor de Dutch Renault Clio Cup. Marcel Duits reed tijdens de eerste rit op maandagmorgen vrijwel zonder dreiging van start naar finish, Addie van de Ven schreef op een soortgelijke wijze de tweede race op zijn naam. De tot nu toe zes verschillende wedstrijden boden zes verschillende winnaars aan, waarmee het gevecht om de leiding in het klassement verder oplaait.

 

Het Pinksterweekend begon op zaterdag voor de sterke Renault’s met een kwalificatiesessie van 30 minuten. Hoewel het in de rest van het land leek alsof de zomer zich definitief aandiende, was het in Zandvoort verre van zonnig en warm. Leider in het kampioenschap Sandra van der Sloot zette in 1:56.956 de snelste tijd neer en scoorde daarmee haar eerste punt dit weekend. Vanwege de omgekeerde startopstelling voor de eerste race op maandagochtend, ging deze pole position naar Marcel Duits.

De eerste race op de zonnige Pinkstermaandag stond relatief vroeg op het programma. Om 9.40 klonk het startsein voor de eerste manche van 12 ronden. Bij de start sprong vooral Alexander Keyzers in het oog, die vanaf de tweede plek een bijzonder goede start mee maakte. Marcel Duits weet hem toch achter zich te houden en leidt het veld de eerste ronde door. Verderop is het Max Braams die respect afdwingt door niet alleen de snelste eerste sectortijden te noteren, maar vooral door Sandra van der Sloot buitenom in te halen.

Ondanks de flitsende start van Keyzers, verliest hij in de eerste ronde zijn tweede plaats aan Michael Bleekemolen en verlaat de race vroegtijdig wanneer hij zijn Clio in de Masters bocht parkeert. Addie van de Ven neemt de rol van snelste man over en neemt niet alleen Braams’ positie over in de tweede ronde, maar klimt de drie daarop volgende rondes steeds een plaats omhoog.

De laatste fase van de wedstrijd was voor Sheila Verschuur, die absoluut de snelste coureur op de baan was in dat stadium. Verschuur zit vervolgens naast Rene Steenmetz in de Tarzanbocht, blijft er naast en komt er uiteindelijk voor. Wanneer de vlag valt is het Duits die de volle punten pakt, Verschuur die een mooie tweede plek pakt en Rene Steenmetz op plaats drie.

De tweede race ging van start met Sandra van der Sloot vanaf pole position. Ze kwam echter slecht weg en was vanaf de eerste bocht haar leidende positie kwijt aan Addie van de Ven. Ze weet deze tweede plek echter wel te behouden en bouwt samen met Van de Ven een redelijke voorsprong op. De competitieve serie kende ook ditmaal zeer kleine onderlinge verschillen, maar de volgorde van de eerste vijf coureurs veranderde gedurende de 12 rondes niet meer.

Addie van de Ven werd de zesde winnaar dit seizoen en neemt daarmee de tweede positie in het kampioenschap over van Sheila Verschuur, die nu genoegen moet nemen met een derde stek. Hoewel Sandra van der Sloot de leiding behoudt, is er nu wel ruimte voor een slag om het kampioenschap; de top drie zit namelijk slechts 3 punten van elkaar vandaan.

Ook in de Olympische klasse veranderde het een en ander. Hans Bos ging Max Braams voorbij in dit klassement en heeft nu 5 punten voor op Ruud Steenmetz. Pas daarna staat Braams in de puntentelling met een totaal van 31 punten.

Tekst: PR

9934971
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2390
2708
22029
9885139
90370
147943
9934971

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven