Alexander Keijzers heeft afgelopen weekend tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort voor succes gezorgd. Keijzers boekte voor de tweede keer dit seizoen een podiumplaats in de Olympische klasse van de Renault Clio Cup. “Over dit resultaat ben ik meer dan tevreden”, aldus Keijzers.Nadat Keijzers tijdens het vorige raceweekend op het Belgische Spa-Francorchamps de nodige pech had meegemaakt, wilde hij zich op Zandvoort graag op een goede manier profileren. “Ik heb afgelopen donderdag een extra trainingssessie ingelast. Met de ervaren, internationale topcoureur Jaap van Lagen als docent naast me, ben ik over Circuit Park Zandvoort gereden. Ik wilde de puntjes op de i zetten en goed voorbereid aan de Pinksterraces beginnen.”

Deze aanpak wierp duidelijk zijn vruchten af. “Ten eerste zit ik nu veel meer relaxed in mijn Renault Clio. Jaap zag terecht dat ik te ver van mijn stuur afzat, dus is mijn hele stoelinrichting aangepast”, legt Keijzers uit. “Maar ook rijtechnisch heb ik het nodige opgestoken. Waar geef je gas, hoelang moet ik in de bocht remmen, welke versnelling heb ik waar op de baan? Dat soort vragen weet Jaap van Lagen uitstekend te beantwoorden.”

De coureur van Aevitae Bleekemolen Racing ging op zaterdag dan ook vol vertrouwen de kwalificatie in. “Met een zevende plek algemeen en een tweede positie in de Olympia Cup zette ik mijn beste kwalificatieresultaat ooit neer. Als je bedenkt dat mijn beste ronde van 1.57,254 slechts 0,298 seconde langzamer was dan de poleposition, heb ik het echt heel goed gedaan.”

Vanwege het zogenaamde reversed grid-systeem, waarbij de beste acht in omgekeerde volgorde op de grid plaatsnemen, mocht Keijzers in de eerste heat vanaf de tweede plaats starten. “Ik ging uitstekend weg en wist mijn mooie tweede plek goed te behouden. Totdat ik halverwege de eerste ronde iets te enthousiast over een kerbstone ging en een stuurhuiskogel afbrak. Gevolg was helaas dat mijn Clio in één keer totaal onbestuurbaar was. Daardoor moest ik de auto teleurstellend langs de kant parkeren.”

Keijzers ging echter niet bij de pakken neerzitten. “Ik had ruim twintig gasten op het circuit ontvangen en die wilde ik graag iets moois voorschotelen”, vertelt de coureur. “Ik had in de tweede heat vanaf rang zeven een goede start. Ik kon mijn positie handhaven. Het enige probleem deed zich voor toen Sheila Verschuur mij wat al te voortvarend inhaalde. Daardoor ging ik door het zand en kreeg ik in het vervolg van de race te maken met veel glijden over mijn voorbanden. Daardoor was de auto niet meer optimaal te besturen. Niettemin wist ik de zevende positie algemeen naar huis te rijden. Deze plek bleek goed voor de runner-up-positie op het ereschavot van de Olympia Cup. Zo mocht ik voor de tweede keer dit seizoen naar het podium”, vertelde Keijzers na afloop lachend met de champagnefles nog in de hand.

PR
9921493
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2397
2927
8551
9885139
76892
147943
9921493

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven