Niet alleen de hitte van dit zomerweekeind zorgde voor een zinderende vierde ronde van de Dutch Renault Clio Cup. De achttien deelnemers van het Renault Sport kampioenschap legden elkaar het vuur aan de schenen op het asfalt van  het TT Circuit in Assen. Sandra van der Sloot en Addie van de Ven verstevigden hun positie in het kampioenschap en zijn nu slechts 1 punt van elkaar verwijderd voor de leiding in het algemeen klassement.

 

De Clio’s openden dit weekend in Assen op zaterdagmorgen 3 juli met de kwalificatiesessie. Om negen uur vertrokken de Renault’s om de snelste tijd te laten noteren en zo een van de felbegeerde punten voor de cup binnen te halen. Addie van de Ven deed dat vervolgens als snelste in 1.57.917, met direct achter zich Sheila Verschuur. Hans Bos zette een knappe derde plaats neer en zou op zondag zijn startrij delen met titelverdedigster Van der Sloot.

Ronald Morien verdiende met een achtste plaats in de kwalificatie de pole position voor de eerste race op zaterdag. Winnaar van de tweede race op Spa, Mikko Heino vertrok vanaf een derde plek met naast zich Michael Bleekemolen. Toen de achttien Clio’s van start gingen, kwamen Rene Steenmetz en Michael Bleekemolen het best van hun plek. Laatstgenoemde wist zijn goede start te verzilveren en schoof op naar de derde plek in het veld.

Vooral voorin ging het er hard aan toe, de leiding in de wedstrijd stond continue onder druk. Met name de tweede en derde plaats werden hard bevochten door Michael Bleekemolen en Sandra van der Sloot. Iets verder naar achter waren het Addie van de Ven en Sheila Verschuur die elkaar doorlopend op de huid zaten voor belangrijke kampioenschappunten en de zesde plaats in de wedstrijd. Hans Bos, die zich knap naar een derde positie had gereden, werd helaas ingehaald door pech en kon deze 25 minuten niet meer volmaken. Toen de vlag viel, was de zege voor Ronald Morien, met Bleekemolen en Van der Sloot achter zich.

Op zondag ging de achtste manche voor 2010 van start, nog steeds onder de droge en warme omstandigheden die het weekeind overheersten. Van de Ven was vanaf zijn eerste plaats het beste weg; dit in tegenstelling tot Verschuur die een slechte start kende en een fors aantal plaatsen verloor. De landmachtdame laat zich echter niet kennen en begint direct aan een opmars terug naar voren. Van de Ven behield zijn leiding en kon redelijk onbedreigd een voorsprong van ongeveer 3 seconden opbouwen ten opzichte van Hans Bos. Laatstgenoemde zette een bijzondere prestatie neer, door niet te bezwijken onder de druk van Sandra van der Sloot en zijn tweede positie vast te houden.

Voorin het veld stond de druk er goed op, maar Van de Ven, Bos en Van der Sloot reden zo goed als foutloos en konden zich op deze manier een weg naar het podium banen. Hans Bos scoorde niet alleen een tweede plaats overall, maar mocht ook de overwinning vieren in het Olympia klassement van de Dutch Renault Clio Cup.

Sandra van der Sloot staat na acht rondes met deze twee derde plaatsen nog steeds bovenaan met 119 punten. Addie van de Ven heeft echter hele goede zaken gedaan en sluit aan met 118. In de Olympische klasse heeft Hans Bos zijn leiding uitgebouwd naar 48 punten, gevolgd door Ruud Steenmetz met 43.

Tekst: PR

9935065
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2484
2708
22123
9885139
90464
147943
9935065

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven