Alexander Keijzers heeft afgelopen weekend tijdens de Formido 100%NL Midzomerraces in Assen laten zien dat zijn podiumplaatsen eerder dit seizoen geen geluk waren. De 22-jarige mocht in de Olympische klasse van de Renault Clio Cup wederom op het ereschavot klauteren. “Een prachtig succes, want vrijwel de hele race moest ik met een scheefstaand stuur racen’’, lachte Keijzers.

 

Alexander Keijzers begon het weekend wisselvallig. Nadat hij de eerste vrije training als ‘redelijk’ had bestempeld, ging het in de tweede oefensessie niet naar wens. “De supersnelle Ramshoek is een prachtige vol-gas-bocht, maar als je ‘m niet helemaal goed neemt, kun je in de problemen komen’’, weet Keijzers. “Ik kwam even buiten de baan en ging vol over een bult. Daardoor kwam ik met vier wielen los van de grond en maakte ik een kleine vlucht. Omdat ik met het neusje van de Clio hard op het gras landde, was de voorkant van mijn auto verbogen. Gelukkig wisten de jongens van Aevitae Bleekemolen Racing deze schade op tijd te herstellen en kon ik gewoon meedoen aan de kwalificatie van zaterdag.”

Tijdens de belangrijke, officiële tijdtraining krijgen alle Clio-coureurs één belangrijke opdracht mee: een tijd neerzetten die behoort bij de beste acht chrono’s. Dit omdat de snelste acht kwalificanten bij de eerste race, volgens het reversed grid-systeem, in omgekeerde volgorde van start gaan. “Ik reed een 1.58,825, waarmee ik lange tijd precies op die belangrijke 8ste plek bivakkeerde. Totdat vlak voor het einde routinier Michael Bleekemolen nog voorbij kwam. Dat was echt zuur. Ik zat niet alleen maar 0,4 seconde achter de nummer twee, maar gaf op plek 8 amper 0,034 seconde toe. Dat is helemaal niks, maar wel hét verschil tussen starten vanaf poleposition of positie 9.’’

Ondanks de pech van de kwalificatie, was Alexander Keijzers erg gemotiveerd tijdens de eerste manche van het weekend. “Ik startte super en had direct Addie van de Ven te pakken. Maar omdat mijn ploegmaat Addie als titelkandidaat de punten veel harder kan gebruiken, gaf ik hem de positie terug’’, stelde Keijzers. “In de strijd om de podiumplaatsen van de Olympia Cup had ik vervolgens een heel mooi gevecht met Max Braams. Omdat de Clio’s van Max en mij elkaar flink kusten, stond mijn stuur het overgrote deel van de race scheef. Ondanks dat probleem finishte ik vlak achter Max als de nummer twee van de Olympia Cup. Daarmee ben ik natuurlijk supertevreden’’, aldus de coureur, die daarna op het bijzonder warme Assen met raceoverall en al in een zwembad sprong om af te koelen.

Op zondag ving de tweede heat voor Alexander Keijzers nog beter aan dan de openingsrace. “Ik had een wereldstart, stoof direct drie concurrenten voorbij en reed lekker naar voren’’, zag Keijzers tot volle tevredenheid. “Na verloop van tijd had ik een heel leuk gevecht met Björn Cornelissen. In de allerlaatste ronde wilde ik Björn dolgraag voorbij. Ik zette mijn Clio in de supersnelle Ramshoek naast zijn auto en plaatste een geslaagde inhaalactie bij de Geert Timmer-chicane, die als laatste bocht vlak voor de finish ligt. Die gelukte actie gaf me zoveel vreugde, dat ik juichend over de meet kwam.’’ Keijzers mocht daarmee wederom als de nummer twee van de Olympia Cup naar het ereschavot. Echter, nadat hij al met de champagne had gespoten, kreeg Keijzers van de wedstrijdleiding wegens ‘misbehaviour on the track’ een tijdstraf van 30 seconden opgelegd. Daardoor viel hij terug in de einduitslag.

Tekst PR

10019547
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1129
3480
4609
9988192
56775
118171
10019547

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven