Autocoureur Hans Bos heeft afgelopen weekeinde op het TT-circuit van Assen zijn beste prestatie ooit neergezet. Tijdens de Formido 100% NL Midzomerraces won hij niet alleen in de Olympia Cup, hij pakte in de Renault Clio Cup tevens zijn allereerste algemene podium ooit. “Dit is een fantastisch resultaat”, glom Bos na afloop. “Toen ik over de finish kwam, zat ik in mijn auto te zingen van vreugde.”De racende ondernemer liet afgelopen weekeinde in Assen direct zien dat hij geen loze beloftes had gedaan. Bos zat in de raceklasse met vele geroutineerde en talentvolle rijders van meet af aan in de top. “Nadat ik in de vrije trainingen met een tweede en vierde tijd al goed meedeed, kwam het er nu gelukkig ook eens in de kwalificatie uit. Met een prachtige derde rondetijd liet ik iets zien waarvan ik al langer wist dat ik het in me had. Dat gevoel was super.”

 

Vanwege het reversed grid-systeem, waarbij de eerste acht in omgekeerde volgorde beginnen, startte Hans Bos de eerste race vanaf p6. “Omdat inhalen in onze klasse erg moeilijk is, mikte ik op een plaatsje in de topvijf. Maar het ging veel beter dan verwacht en ik kon al snel naar voren komen”, verbaasde Bos zichzelf. “Ik had een perfecte start, zag René Steenmetz wegvallen, waarna ik mooie inhaalacties op Mikko Heino en regerend kampioene Sandra van der Sloot kon uitvoeren. Ik lag daarmee op plek 3 en was hard op weg naar mijn eerste algemene podium”, was Bos verheugd, totdat een blauw dashboardlampje zich als onheilsprofeet ontpopte. “Ik zag direct dat het niet goed was. Het lampje is van de V-batterij. Dat betekende dat de riem eraf lag en mijn batterij een te laag voltage had. Mijn motor haperde daardoor al een keer, waarna ik even over mijn stuur aaide om geluk af te dwingen. Ik kon door en hoopte dat ik de finish zou halen. Maar helaas hield mijn motor er drie rondjes voor het einde definitief mee op en was de podiumdroom over.”

Hans Bos hield echter geloof in eigen kunnen. “Ik wist dat ik op zondag een herkansing zou krijgen en vanaf een mooie derde plaats mocht starten", zei hij al na zijn pechvolle uitvalbeurt van een dag eerder. Bos hield ook nu woord en ging er als een raket vandoor. "Ik ging uitstekend weg en wist direct Sheila Verschuur te verschalken. In het vervolg van de wedstrijd kwam Sandra van der Sloot me onder druk zetten. De titelverdedigster is meervoudig nationaal autosportkampioene en heeft veel ervaring. Maar door de focus naar voren te leggen en niet teveel in de spiegels te kijken, wist ik mijn goede ritme vast te houden en Sandra voor te blijven. Als dat lukt, geeft dat een enorme kick. Deze tweede plaats, en daarmee mijn allereerste algemene podium, is echt een mijlpaal. Ik heb mezelf hiermee neergezet als een coureur die een echte sprong heeft gemaakt op de autosportladder", aldus de zeer blije Bos.

Met de tweede stek algemeen veroverde Bos tevens de zege in de Olympia Cup. De winst was voldoende om de koppositie te pakken in dit nevenklassement dat de Zuid-Hollander dit seizoen dolgraag wil winnen.

Tekst: PR

9935038
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2457
2708
22096
9885139
90437
147943
9935038

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven