Marcel Dekker beleefde een knotsgek weekend tijdens de Finale Races op Circuit Park Zandvoort. Op de vrijdagavond voorafgaand aan het raceweekend kon plotseling zijn Suzuki Swift worden  verkocht en werd op het laatste moment de transfer gemaakt naar de Clio Cup. Dekker reed met slechts één uurtje ervaring in de Clio een superweekend en verbaasde vriend en vijand door naar een geweldige 5de plaats toe te rijden in het uiterst competitieve veld!

 

Binnen het Dekker-Racing team werd de laatste maanden druk gekeken naar de plannen voor het seizoen 2011. Dekker wil graag de overstap maken naar de Clio Cup en kreeg plotseling de kans om een Clio te kopen die al gereed was voor de Cup in 2011. Op vrijdag werden de gebruikelijke trainingen gereden voor het raceweekend en ging Dekker met zijn Suzuki Swift aan de slag om nog kans te maken op de derde plaats in het klassement. Echter, Dekker, die zijn Swift na afloop van de Finaleraces wilde verkopen, kreeg een aanbod wat hij niet af kon slaan en besloot de Suzuki plotseling te verkopen.

Omdat Dekker niet met lege handen wilde staan tijdens het laatste weekend, werd  gekeken naar de mogelijkheid om met de Clio deel te nemen in de Dutch Renault Clio Cup. Echter, Dekker had vrijwel geen ervaring met de nieuwe auto en in het supercompetitieve veld is dat een must.

Zonder enige verwachting begon Dekker aan de kwalificatie en die verliep boven verwachting. Tijdens de training op donderdag reed hij een tijd van 1.59.2 en in de kwalificatie reed hij daar een volle seconde vanaf. Dekker kwalificeerde zich als 14de, op slechts 0,3 seconde achter de kampioen van 2009: Sandra van der Sloot.

De eerste race op zondagmorgen werd verreden over 40 minuten met een verplichte pitstop. Dekker moest tijdens de start oppassen om niet van de baan te glijden, omdat de baantemperatuur nog erg  laag was en de Clio vrijwel onbestuurbaar is op de koude profielloze banden. Dekker maakte geen fouten en was ook tijdens de start van de race goed weg. Op weg naar het Scheivlak werd Max Braams van de baan getikt en stuiterde via de vangrails het asfalt weer op. Marcel Duits kon Braams niet meer ontwijken en dat resulteerde in twee kromme
Clio’s. Dekker kon gelukkig ternauwernood de auto’s ontwijken en vervolgde zijn race op plaats 12. Tijdens de verplichte pitstop wist Dekker slim gebruik te maken van een goede tactiek en passeerde hij Björn Cornelisse. Dekker finishte zijn debuutrace in de Clio Cup op een 11de plaats.
 
De tweede race van het weekend bleek een ouderwets Clio Cup festijn te zijn. In het Scheivlak raakte Ruud Steenmetz de macht over zijn auto kwijt en kon door Michael Bleekemolen niet meer worden  ontweken. Steenmetz ging vol de vangrails in en kwam midden op het asfalt tot stilstand. Dekker zat in de achtervolgende groep en was in gevecht met Sandra van der Sloot. Van der Sloot moest uitwijken voor Steenmetz en raakte de auto van Dekker hard op het voorwiel.

Na de klap van Steenmetz werd de race gestopt. Steenmetz moest met de ziekenwagen worden afgevoerd en de race werd, na alle commotie, opnieuw gestart. Tijdens de herstart kon Dekker zijn plaats behouden, tot Ronald Morien in de vierde ronde in de Audi-S bocht zowel Hans Bos als Alexander Keijzers als zichzelf elimineerde. De safety-car moest het veld neutraliseren om de brokstukken van de auto’s op te ruimen. Door de mêlee lag Dekker op een 6de positie en tijdens de herstart kon hij meteen Björn Cornelisse buitenom in de Tarzanbocht passeren. Dekker zette meteen de aanval in op Reynier de Pundert en Sandra van der Sloot. Dekker zette zijn auto meerdere keren naast die van De Pundert, maar kon net niet genoeg snelheid meenemen omdat zijn rechter voorwiel krom onder de auto stond door de touché met Van der Sloot. Dekker kon de race gecontroleerd uitrijden en reed naar een knappe 5de  plaats.

PR

9921474
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2378
2927
8532
9885139
76873
147943
9921474

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven