Twee races en zes verschillende podiumwinnaars tijdens het openingsweekend van de Dutch Renault Clio Cup op Circuit Park Zandvoort. De Kruidvat Gillette Paasraces stonden in het teken van zomers weer, volle tribunes en menig inhaalactie waarbij Max Braams op zaterdag en Addie van de Ven op paasmaandag zegevierden.


Het evenement in de Zandvoortse duinen begon op Goede Vrijdag 22 april met een verrassende kwalificatie. Jonge talenten Marcel Dekker en Niels Langeveld zetten de snelste tijd neer op 1 min 57.439 en 1 min 57.794, wat de heren de eerste startposities voor de tweede race van het evenement op maandag bezorgden.

De reglementen van de kleine Renaults wijzen uit dat degene die als eerste acht kwalificeren, tijdens de eerste race in omgekeerde volgorde worden opgesteld. Deze regel leidde tot een pole postion voor Max Braams voor de race op zaterdag 23 april.
De eerste race van het nieuwe seizoen startte op zaterdagmiddag om 12.01. De coureurs kregen het meteen flink voor hun kiezen na hun lange winterstop van zes maanden, aangezien de eerste manche bestond uit een veertig minuten durende race inclusief pitstops.

Na het startsein was het Sebastiaan Bleekemolen die geen moment wachtte om Braams aan te vallen voor de leiding in de wedstrijd. De twee bleven dicht bij elkaar totdat Braams als eerste naar binnen dook voor zijn pitstop in de achtste ronde. Bleekemolen had een ander plan en bleef tot op de veertiende ronde op de baan. Strategisch gezien bleek dit de beste beslissing, aangezien de coureur uit Haarlem op deze manier de eerste plek in handen hield. Hoewel strategisch goed, de uitvoering liet nog een en ander te wensen over. Bleekemolen finishte als eerste, maar bleek tekort in de pitstraat te hebben gestaan en moest een straf van 30 seconden incasseren, waardoor de overwinning onverwacht naar Max Braams ging en de tweede plek in handen viel van Ronald Morien.

Op de zomerse paasmaandag konden 25.000 bezoekers genieten van de tweede race van de Dutch Renault Clio Cup. De drieëntwintig deelnemers begonnen om 14.45 aan een kortere ronde van 25 minuten. Van de twee jonge talenten Dekker en Langeveld was laatstgenoemde het beste weg, maar was nog niet opgewassen tegen de superstart van Addie van de Ven die van vier naar twee ging. In de tweede ronde lukt het de titelverdediger om langs Dekker te komen, die in dezelfde actie ook een tweede plaats verloor aan Sheila Verschuur. Dekker komt in de laatste rondes van de wedstrijd nog wel dichtbij aan Verschuur, maar moet zich uiteindelijk toch tevreden stellen met een derde plek.

In het algemeen klassement gaat Addie van de Ven nu aan de leiding met 32 punten, gevolgd door Sheila Verschuur en Ronald Morien die beiden over 30 punten beschikken.

Voor de coureurs van  Equipe Verschuur, Team Bleekemolen en Harders Plaza  Racing zijn drukke weken aangebroken. Na de Paasraces als start van hun seizoen, vertrekken de dame en heren later deze week naar Spa – Francorchamps voor de allereerste ronde van de EUROCUP CLIO tijdens de World Series by Renault. Een week later is het tijd voor de tweede ronde van de Dutch Renault Clio Cup tijdens het HARC evenement op 7 en 8 mei op het TT Circuit in Assen.

PR

9935006
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2425
2708
22064
9885139
90405
147943
9935006

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven