De Dutch Renault Clio Cup kwam het weekend van 7 en 8 mei in actie op het TT circuit in Assen tijdens het traditionele HARC weekend. Tijdens twee zonovergoten races waren het Robert van den Berg en Christiaan Frankenhout die als eersten van 24 deelnemers over de streep kwamen.

 

De kwalificatie op zaterdagmiddag was warm, droog en werd zoals tijdens het eerste weekend opgeëist door een nieuwkomer in het Clio veld. Niels Langeveld en zijn Certainty team wisten veruit de snelste tijd neer te zetten op 1 minuut 57.264, gevolgd door gastrijder Christiaan Frankenhout op 1 minuut 57.853.

De omgekeerde volgorde van de eerste acht, zette Ruud Steenmetz op pole voor de eerste race later diezelfde zaterdagmiddag.  Bij de start raakte Steenmetz zijn leiding kwijt aan Ronald Morien, direct gevolgd door Robert van den Berg die vanaf een vijfde plek een goede start mee maakte. Steenmetz verloor in de tweede ronde ook zijn derde plek aan Frankenhout voor HTP Racing.

Van den Berg nam in de derde ronde de leidende positie over van Ronald Morien en stond deze tot op de vlag niet meer af. Voor Frankenhout verliep de eerste race minder fortuinlijk, de Amsterdammer kreeg bij de start een tik waarop een paar ronde later zijn stuurkogel brak en zijn race voortijdig moest beëindigen. Sheila Verschuur had ondertussen het ritme goed te pakken en ging na zes rondes aan Steenmetz voorbij voor de derde plek. Het podium was daarna compleet, met Robert van den Berg als winnaar, Ronald Morien op een tweede plek en Sheila Verschuur op p3.

Op zondag was de beste start voor Niels Langeveld, die vanaf pole duidelijk het snelste weg was. Christiaan Frankenhout liet na een mindere start weinig tijd verloor gaan en sloot direct aan. De twee liepen vrij snel weg bij het veld, wat inmiddels aangevoerd werd door Sandra van der Sloot, die een stijgende lijn mee maakte met haar nieuwe team van Davy-Tech.

Frankenhout verloor de jonge Langeveld geen moment uit het oog, was sneller maar wachtte zijn kans af, totdat deze zich in de negende ronde aandiende. Frankenhout ging sterk voorbij en leidde tot aan de finish na 12 rondes. In de laatste ronde ging het nog net fout voor Niels Kool en Reynier de Pundert die een paar meter voor het einde met elkaar in contact kwamen in de GT bocht en uiteindelijk genoegen moesten nemen met een zestiende en achttiende plek. Vooraan was het de ervaren Frankenhout die de overwinning opeiste en werd door Langeveld en Van der Sloot vergezeld op het podium.

De volgende ronde van de Dutch Renault Clio Cup zal plaatsvinden tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort op 11 en 13 juni aanstaande.

PR

9921427
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2331
2927
8485
9885139
76826
147943
9921427

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven