Exact een week na zijn Europese optreden op Spa - Franchorchamps kon Max Braams alweer aantreden op het TT-Circuit van Assen voor de tweede ronde in de Dutch Clio Cup. Tijdens het HARC Festival reden de deelnemers aan de Nederlandse Clio Cup twee races en de 18-jarige Braams deed daar met de Equipe Verschuur Renault Clio goede zaken voor het kampioenschap. Braams reed twee sterke races en pakte zowel zaterdag als zondag een tweede plaats in de Olympia klasse.Drukke weken voor Max Braams
Het waren drukke weken voor de 18-jarige Braams. Na de Paasraces op Zandvoort vertrok het Las Moras Racing Team met Equipe Verschuur naar het Belgische Spa om daar deel te nemen aan de Clio Eurocup Cup om het volgende weekend alweer in Assen aan de start te staan voor de tweede ronde in de Dutch Clio Cup. Tussendoor haalde de 18-jarige nog even zijn rijbewijs zodat hij nu ook legaal op de openbare weg mag rijden. Op zaterdagochtend werd de vrije training verreden en Max liet daar een zesde tijd noteren. Vanwege het drukke programma werd in de vroege middag al de kwalificatie verreden en Braams wist zich lange tijd in de top 5 te handhaven. Tegen het einde van de sessie verbeterde Max zijn tijd niet meer en viel terug tot aan een 10de plaats.

Close finish in Olympia klasse
De eerste race werd vlak na de kwalificatie op zaterdag verreden. Braams startte vanuit het drukke middenveld, maar wist uit de problemen te blijven en een groot aantal plaatsten goed te maken. In het drukke en competitieve veld gebeurde veel, maar Braams wist goed te profiteren van de fouten van anderen en lag al snel op een zesde plaats in de race en op een tweede plaats in de Olympia klasse. De van pole vertrokken Ruud Steenmetz viel steeds verder terug in het veld en Braams wist de aansluiting te vinden. Achter Braams was Marcel Dekker opgekomen en in de laatste fase van de race ontstond er een mooi gevecht om de winst in de Olympia klasse. Braams en Dekker zette de achtervolging op Steenmetz in en dat resulteerde bijna in een fotofinish. Braams kwam net tekort om de winst in de Olympia klasse te pakken en wist Dekker net achter zich te houden. Braams finishte als zesde algemeen en een tweede plaats in de Olympia klasse.

Spannend gevecht met Marcel Dekker
De tweede race van het weekend werd op zondagmiddag verreden. Max vertrok wederom vanuit het middenveld en wist ook nu weer uit de problemen te blijven. Als Steenmetz in de eerste ronde een fout maakt en ver terugvalt leidt Braams de race in de Olympia klasse en een mooie strijdt met Marcel Dekker ontstaat. Braams weet Dekker niet achter zich te houden, maar zet meteen de aanval in. Ronden lang zit Braams op de bumper van de groene Clio van Dekker en probeert hem in een fout te lokken. Dekker verdedigt goed en Braams probeert meerdere malen een aanval te plegen, maar Dekker lijkt steeds iets eerder op zijn gas te kunnen. In de laatste ronde zet Max nog eenmaal de aanval in en deur aan deur rijden de beide coureurs bijna het halve circuit af. Het gevecht is spannend, maar er wordt eerlijk gestreden en de twee laten elkaar elke keer in leven. Braams moet uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Dekker die met een tiende verschil als eerste over de streep komt. Max wordt negende algemeen en tweede in de Olympia Klasse en pakt zo zijn tweede podium van het weekend.

Max Braams: “Het was een lekker weekend en ik ben tevreden. Tijdens de kwalificatie heb ik een andere strategie gekozen en dat pakte net niet goed uit. Normaal reed ik achter Sheila (Verschuur) en Ronald (Morien) aan, maar ik had zelf het idee dat ik harder kon en hierdoor tijd verloor. De keuze om dit nu niet te doen koste mij net die drie tienden van een seconde die ik met een sleep op het rechte stuk had kunnen pakken en dat pakte niet zo goed uit. De beide races heb ik super gereden en ik had vooral tijdens de tweede race een mooi gevecht met Marcel (Dekker). De eerste ronde was een chaos, maar ik wist vier plaatsen te pakken waaronder Ruud Steenmetz. Marcel en ik hebben echt de hele race gevochten om de eerste plek in onze klasse en we gingen zelfs deur aan deur de laatste ronde door en met een minimaal verschil over de finish. Ik heb al met al een goed weekend gehad met twee keer een podium en geen schade. Ik kijk uit naar de volgende races tijdens de Pinksterraces op Zandvoort en hoop daar mijn stijgende lijn voort te kunnen zetten.”

PR

10019527
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1109
3480
4589
9988192
56755
118171
10019527

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven