“Een superweekend”, korter en duidelijker kon Sebastiaan Bleekemolen zijn raceweekend tijdens het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort niet omschrijven. Met twee prachtige overwinningen in de Dutch Renault Clio Cup scoorde de rijder van Aevitae Bleekemolen Racing maximaal. Maar ook andere rijders van Aevitae Bleekemolen Racing wisten de weg naar het podium te vinden. Zo eindigde Ruud Steenmetz in de eerste Clio race in de Olympia Klasse op een tweede plaats terwijl Alexander Keijzers in race één en twee beslag legde op plaats drie in deze klasse voor minder ervaren rijders. In de Toerwagen Diesel Cup veroverde de equipe Willem Cornelissen/Martin de Kleijn in race twee een sterke derde plaats.

Er stond tijdens het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort geen maat op Sebastiaan Bleekemolen. In de kwalificatie maakte de rijder van Aevitae Bleekemolen Racing zijn bedoelingen al duidelijk door in het veld van maar liefst 33 auto’s de snelste tijd op de klokken te zetten. Omdat voor de eerste race over 40 minuten de topacht uit de kwalificatie wordt omgedraaid stond Sebastiaan Bleekemolen voor een zware taak. Na een goede start en een aantal snelle ronden wachtte Sebastiaan Bleekemolen zijn kans af, maakte als één van de laatste rijders zijn verplichte pitstop om vervolgens naast de leider de baan weer op te komen. Met een fraaie actie pakte hij de kop om deze tot de finish ook niet meer af te staan. “Kort na de start werd ik even geraakt waardoor mijn stuur scheef stond. Ik zat in een grote groep en was op een aantal plekken sneller. Toen de eersten de pits in gingen besloot ik door te rijden om zo voordeel te pakken. Bij het uitrijden van de pits was het even spannend, ik bleef echter aan de binnenkant van de Tarzanbocht en remde voor de Gerlachbocht net iets later waardoor ik definitief de leiding kon nemen. Een mooie race waarin fair werd gestreden”, aldus de blije winnaar.

In de tweede race over twaalf ronden mocht Sebastiaan Bleekemolen wel vanaf poleposition vertrekken. Hij pakte gedecideerd de kop om deze ook niet meer af te staan en daarmee zijn tweede zege van het weekend veilig te stellen. “In het begin kon ik een gaatje slaan en deze voorsprong tot het vallen van de vlag vasthouden. Een superweekend.”

In de titelstrijd deed de rijder van Aevitae Bleekemolen Racing goede zaken door met zijn score van 42 punten op te klimmen naar plaats twee.

Een tweetal goede races reed ook Melvin de Groot. Door een mindere kwalificatie moest De Groot beide wedstrijden vanaf een dertiende startplaats beginnen. Een tweetal fraaie inhaalraces brachten de rijder van Aevitae Bleekemolen Racing terug naar de kopgroep waarna hij als zesde en negende de finishvlag passeerde. Rene Steenmetz legde in de eerste race beslag op plaats veertien om in race twee als tiende te worden afgevlagd. Addie van de Ven moest helaas tijdens het Dutch Power Pack Festival verstek laten gaan nadat hij op de ochtend van de wedstrijd onwel werd.

Succes ook voor Aevitae Bleekemolen Racing in de Olympia Klasse van de Clio Cup. In de eerste race over 40 minuten stonden er zelfs twee rijders van het succesvolle team op het podium. Ruud Steenmetz legde beslag op plaats twee terwijl Alexander Keijzers als derde naast hem mocht plaatsnemen. Keijzers was vervolgens in de tweede race opnieuw goed voor een derde plaats. Ruud Steenmetz kende in race twee de nodige tegenslag en werd twaalfde. Niels Kool reed een uiterst sterke tweede race die de jonge rijder naar een vijftiende plaats algemeen en zesde plek in de Olympia Klasse bracht. Dennis de Borst eindigde in deze tweede race als tiende Olympiër.

Tijdens het Dutch Power Pack Festival kwam ook de Toerwagen Diesel Cup op Circuit Park Zandvoort in actie. Aevitae Bleekemolen Racing is in deze endurance klasse met drie auto’s actief en ook daarin mocht een podiumpositie op de lange erelijst van het team worden bijgeschreven. In de tweede race over vijftig minuten legde de Aevitae Bleekemolen Racing equipe Willem Cornelissen/Martin de Kleijn beslag op een keurige derde plaats. In de eerste race over honderd minuten moest het duo vanaf de elfde positie starten en passeerde als negende finish. De equipe Marcel van Leen/Ron Swart reed in de eerste wedstrijd een keurige inhaalrace die het duo vanaf de dertiende startplaats op een zesde positie bracht. De tweede race leverde vervolgens een dertiende plaats op. Met een vierde startplaats lag de equipe Henry van Os/Michael Bleekemolen in race één op koers voor het podium maar een probleem met de schokdemper wierp het duo ver terug waardoor er niet meer inzat dan een tiende plaats. Race twee leverde vervolgens een zevende plaats op.

Tekst: PR

9934946
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2365
2708
22004
9885139
90345
147943
9934946

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven