Het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort is voor Max Braams een verdienstelijk weekend geworden. De jonge Braams stond drie keer op het podium tijdens de races in de Dutch Renault Clio Cup. Braams kwalificeerde zich als zevende waardoor hij de eerste race vanaf de tweede plaats mocht starten en ging een groot gedeelte van de race aan de leiding. Max finishte de race als derde algemeen en pakte de overwinning in de Olympia Cup. Tijdens de tweede race reed Max de equipe Verschuur Clio als zesde over de streep en won voor de tweede keer de Olympia Cup. Braams staat na dit weekend vierde in het algemeen klassement en leidt het klassement om de Olympia Cup met 56 punten.

De kwalificatie in de Dutch Renault Clio Cup werd op zaterdagochtend verreden en het grote veld ging van start om een snelle tijd neer te zetten. Braams was meteen goed onderweg en liet een vijfde tijd noteren. De tijden in deze sessie lagen erg dicht bij elkaar en het was lastig om verder naar voren te komen. Braams zette een tijd van 1:57.818 op de klokken wat uiteindelijk goed was voor een zevende plaats op de grid voor de tweede race op zondag. Vanwege de omgekeerde startopstelling vanaf plaats acht start Braams de eerste race vanaf de eerste startrij. Braams was met zijn tijd de snelste in de Olympia Cup.

Beide races in de Dutch Renault Clio Cup werden op zondag verreden en doordat er een delegatie uit Denemarken naar het circuit in de duinen was gekomen was het veld extra gevuld. Maarliefst 32 Renault Clio’s stonden aan de start van de eerste race, die na wat discussie over de startopstelling iets vertraagd van start ging. Max is goed weg en sluit aan op de tweede plaats achter Robert van den Berg. De jonge Braams is snel en na de eerste doorkomst pakt hij brutaal de leiding in de race. Het veld zit erg dicht bij elkaar en Max ziet geen kans om een gaatje te trekken en heeft zijn handen vol om de ervaren Sandra van der Sloot van zich af te houden. Er ontstaat een ronden lang gevecht om de leiding, maar Max weet elke aanval af te slaan en rijdt een ijzersterke race. Braams komt na 9 ronden met de Equipe Verschuur Clio in leidende positie de pits in voor de verplichte stop en weet de leiding te behouden door net voor Niels Langeveld de baan weer op te komen. Ook nu kan Braams zich geen enkel foutje permitteren want Langeveld zet de druk er vol op. Max weet ook deze aanvallen af te slaan, maar verliest een plaats aan Sebastiaan Bleekemolen die na zijn late stop naast hem op de baan terecht komt. Braams probeert de aanval nog af te slaan maar moet zijn meerdere erkennen in de ervaren Bleekemolen. Lang lijkt Max op een tweede plaats af te stevenen, maar uiteindelijk weet Langeveld er nog voorbij te gaan. De race tot aan de finish is spannend want ook van der Sloot geeft de kans op een podiumplaats nog niet op. Braams weet de snelle dame achter zich te houden en weet zo, na een bloedstollende race de derde plaats algemeen en de overwinning in de Olympia Cup binnen te slepen.

Ook de tweede race van het weekend laat Max van zich spreken. Gestart vanaf een zevende plaats komt hij in de drukte terecht, maar weet uit de problemen te blijven en zijn zevende plaats te behouden. Na twee ronden komt de safetycar op de baan en dat geeft een beetje rust in het volle veld. Als de safetycar na twee ronden weer naar binnen gaat zit Braams er goed bij en weet de aansluiting met de kop te vinden. Max weet een gaatje te slaan naar Dekker en gaat voorbij aan Christensen, die uitkomt in het Deens kampioenschap. Met nog een kleine vier ronden te gaan is Braams op weg naar Sandra van der Sloot, die op de vijfde plaats rijdt. Het gat is groot, maar Max komt elke ronde dichterbij. Het blijft spannend tot aan de finish, maar Max komt net tekort om een serieuze aanval te wagen en finisht de race als zesde. In de strijdt om de Olympia Cup doet Braams wederom goede zaken. Door Marcel Dekker achter zich te houden pakt hij opnieuw een overwinning en gaat hij na zes races aan de leiding in het kampioenschap. Ook voor de punten in het algemeen klassement van de Dutch Renault Clio Cup was het een goed weekend. Braams bezet na zes races de vierde plaats op drie punten achter de nummer drie, Niels Langeveld.

Max Braams: “Het was een superweekend! De eerste race was erg spannend en ik heb aardig moeten knokken, maar ik had geen zenuwen en bleef gewoon rijden. Ik probeerde banden te sparen en tegelijkertijd hard te blijven gaan. Ik was alleen steeds mijn pitbord kwijt. We stonden dit weekend op een andere plek in de pits en dat was even wennen. De Geplande stop ging goed en ik wist de leiding te behouden. Het was nog even spannend toen Sebastiaan (Bleekemolen) de baan weer op kwam. We reden deur aan deur, maar ineens was ik hem kwijt. Ik wilde niet meteen insturen en liet een beetje een gaatje open, maar voor ik het wist was hij er op ervaring al voorbij. Ik wist Langeveld lang achter mij te houden, maar kreeg achterop het circuit een tik van hem waardoor ik best wel dwars kwam te staan en hij er voorbij kon. Tijdens de tweede race had ik last van dezelfde storing als tijdens het paasweekend waardoor de auto ineens enorm inhield. Dit zorgde voor wat hachelijke momenten. Ik ging een paar keer goed dwars toen het vermogen weg viel, maar heb het goed op kunnen vangen. Tegen het einde van de race was de storing ineens weg en kon ik weer redelijk tempo maken en richting Sandra (van der Sloot) rijden. Ik kreeg in de Renaultbocht één kans, maar ze stuurde het gat netjes dicht en in een rondje doe je niet veel meer.”

Tekst: PR

9921499
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2403
2927
8557
9885139
76898
147943
9921499

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven