De vijfde ronde van de Dutch Renault Clio Cup werd afgelopen weekend verreden tijdens de World Series by Renault op het wereldberoemde circuit van Silverstone. Op het Engelse circuit werd de gevestigde orde verrast door onder andere Marcel Dekker, die op zondag de tweede race van het weekend op zijn naam schreef. Bleekemolen deed dat een dag eerder, waarmee hij de leiding in het kampioenschap overnam van Sheila Verschuur.

Vierentwintig auto’s verschenen aan de start van het weekend. De kwalificatie op zaterdagmorgen om 11.20 plaatselijke tijd zag 21 Nederlandse deelnemers en drie Engelsen. Het geringe aantal deelnemers uit de Engelse nationale serie was te danken aan het feit dat dit evenement geen officieel deel uitmaakte van de AIR ASIA Clio Cup UK.

Bij de opening van de tijdtraining zette Niels Langeveld de eerste ‘time to beat’ neer, maar al snel ging Sebastiaan Bleekemolen eronder door. Hij was lang de snelste, totdat de Engelsen de baan opkwamen en Luke Wright op zijn thuiscircuit een tijd van 2 minuut en 27.036 seconden liet noteren. Dekker bewees tijdens de kwalificatie al zijn snelheid, door in de top drie mee te strijden voor de poletijd. Uiteindelijk bleek Luke Wright niet te kloppen op zijn baan en mocht Niels Langeveld zich de snelste Nederlander noemen met een tijd van 2 minuten en 27.466 seconden.

Na het startschot voor de eerste race eind zaterdagmiddag hield de snelle Wright de leiding op de baan in handen. Sebastiaan Bleekemolen maakte echter een superstart en schoot naar de tweede plaats, ten koste van Niels Langeveld en Marcel Dekker. Langeveld weet in de eerste ronde ook voorbij Dekker te schieten en reed zo naar de derde plek. Voor Reynier de Pundert en Wilbert van de Burg strandden helaas de eerste manche van het weekend al in de eerste ronde van de wedstrijd.

De spanning moest in deze ronde van het kampioenschap vooral gezocht worden in de verdeling voor de vierde tot de achtste plaats. Voorin reed Wright onbedreigd naar een ruime voorsprong en ook het gat tussen de tweede plek van Bleekemolen en Langeveld liep constant iets op. De groep van Dekker, Braams, Smith, Morien en Steenmetz bracht echter wel de nodige opwinding op de baan, wat uiteindelijk resulteerde in een beste klassering voor Ronald Morien die er in eerste instantie met de vierde plek vandoor leek te gaan. Omdat Niels Langeveld bestraft werd met een extra tien seconden voor zijn rijgedrag, bestond het Nederlandse podium uiteindelijk uit Bleekemolen, Dekker en Morien, in die volgorde.

De startgrid op zondag werd volgens het Engelse reglement bepaald door de een na snelste kwalificatietijd. Dit leverde nogmaals een pole voor de Engelse Wright op, maar zorgde voor een verrassende tweede startplek voor Marcel Dekker. Langeveld en Bleekemolen maakten de tweede startrij compleet.

De start van de tweede race werd vooral gekenmerkt door het terugvallen van aanvoerders in het tussenklassement. Niels Langeveld verloor zijn derde plek en ging naar een vijfde, terwijl Sheila Verschuur van een negende naar een veertiende viel. De dame die tot het begin van dit weekend de puntentelling aanvoerde, maakte een slecht weekend mee in Silverstone, waar de tweede race een voortzetting van leek te worden. Achter Luke Wright wist Marcel Dekker lang het tempo van de Engelsman voor Scuderia Vittoria te volgen, maar moest op het einde toch toezien hoe de coureur voor hem langzaamaan bij hem wegliep. Achter Dekker was het Bleekemolen die eieren voor zijn geld leek te kiezen door veilig op een vierde algemene, en tweede Nederlandse klassering te zitten.

Voor Langeveld wordt de ellende alleen maar groter, als hij na het verlies in de eerste ronde, in de zevende terugvalt vaar een negende plek. Achterin het veld is het echter Wilbert van den Burg die flink aan het huishouden is en indrukwekkend van een negentiende naar een twaalfde plek overall wist te klimmen.

Bij het vallen van de vlag was het dus Marcel Dekker die er met de volle punten vandoor ging en Sebastiaan Bleekemolen die de beste zaken deed voor zijn positie in het tussenklassement. Robert van den Berg bewees zijn kwaliteiten op internationale circuits en mocht het podium voor de Dutch Renault Clio Cup op Silverstone compleet maken.

PR

9921649
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2553
2927
8707
9885139
77048
147943
9921649

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven