Sebastiaan Bleekemolen heeft met een overwinning en een tweede plaats op het Engelse circuit van Silverstone de leiding genomen in de tussenstand van de Dutch Renault Clio Cup. “Een goed weekend voor het kampioenschap. In race twee had er nog iets meer ingezeten maar ik verloor nogal wat tijd door een Engelse deelnemer”, aldus een tevreden Sebastiaan Bleekemolen. Ook in de Olympia Klasse mocht een rijder van Aevitae Bleekemolen Racing twee keer op het podium plaatsnemen. In deze klasse voor minder ervaren rijders scoorde Ruud Steenmetz met een tweede en derde plaats uitstekend.

De Dutch Renault Clio Cup reed dit weekend in het kader van de World Series by Renault twee wedstrijden op het vermaarde Engelse Grand Prix-circuit van Silverstone. Hoewel Sebastiaan Bleekemolen in de kwalificatie voor beide races de derde startplaats voor zich opeiste was hij niet geheel tevreden. “Ik dacht er al te zijn toen op het laatste moment een paar rijders mijn tijd nog wisten te verbeteren. Er had dus iets meer ingezeten”, aldus de rijder van Aevitae Bleekemolen Racing.

Dat er inderdaad meer inzat bewees Sebastiaan Bleekemolen na de start van race één. Meteen pakte de routinier de kop in de Dutch Renault Clio Cup om deze tot de finish ook niet meer af te staan. “Ik zag kort na de start al aankomen dat het voor me mis zou gaan en inderdaad raakten twee rijders elkaar waarvan ik kon profiteren. Daarna was het eigenlijk een weinig enerverende race want achter me ontstond al snel een groot gat”, aldus een tevreden Sebastiaan Bleekemolen.

In de tweede race moest Sebastiaan Bleekemolen opnieuw van de derde plaats vertrekken en rukte in de tweede ronde al op naar positie nummer twee. Daar kreeg de rijder van Aevitae Bleekemolen Racing het aan de stok met de Engelsman Smith waardoor Marcel Dekker weg kon rijden. “Het was een beetje frustrerende race. Een paar rijders om me heen hielden zich niet helemaal aan de baanmarkeringen waardoor ze van me wegliepen of juist inliepen. Tot mijn verbazing werden ze er niet voor bestraft. Die Engelsman waar ik mee in gevecht raakte remde een paar keer zo laat dat ik dacht dat hij me zou raken. Om geen risico te lopen heb ik hem er maar langs gelaten. Normaal ga ik wel voor de dagwinst maar nu koos ik toch maar voor zekerheid”, aldus een bekeken rijdende Sebastiaan Bleekemolen. Met zijn score van Silverstone heeft de Aevitae Bleekemolen Racing-rijder nu de leiding overgenomen in de tussenstand van de Dutch Renault Clio Cup.

In de Olympia klasse voor minder ervaren rijders deed Ruud Steenmetz het namens Aevitae Bleekemolen Racing uitstekend. In de eerste race pakte hij de tweede plaats terwijl hij in race twee naar de derde podiumpositie snelde.

PR

9921643
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2547
2927
8701
9885139
77042
147943
9921643

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven