Afgelopen weekend streken de dames en heren uit de Dutch Clio Cup neer op het beroemde circuit van Silverstone voor ronde 9 en 10 om het Nederlands kampioenschap. Tijdens de World Series by Renault reden de Nederlandse Clio’s een gastrace op het Britse circuit met een rijke autosport historie. Max Braams was snel tijdens de trainingen, maar kende een tweetal minder gelukkige races. Tijdens beide races werd de 18-jarige Braams er op een harde manier afgezet wat hem kostbare plaatsen en uiteindelijk punten kostte. Toch kijkt Braams met een goed gevoel terug op het weekend waarin hij liet zien dat hij ook op onbekend terrein mee kon strijden om de prijzen.

De World Series by Renault is normaal gesproken het decor voor de Eurocup Clio Cup waarin Braams ook uitkomt dit jaar, maar tijdens de race op Silverstone werd er gereden voor het Dutch Clio kampioenschap. Het gratis evenement trekt altijd veel bezoekers en dat zorgde ervoor dat de tribunes vol zaten tijdens het raceweekend. De vrije training van 30 minuten was voor Max de eerste kennismaking met het circuit en vanwege een storing in de auto kon hij niet veel ronden rijden. Toch wist Braams te imponeren tijdens de kwalificatiesessie door een vijfde tijd te laten noteren in zijn eerste snelle ronde. Braams was op weg naar een nog snellere tijd, maar verremde zich in de laatste bocht. “Ik was goed op weg, maar maakte een foutje bij het aanremmen van de laatste bocht. Hierdoor verloor ik teveel tijd. Een vijfde en een zevende plaats op de grid was uiteindelijk het resultaat, maar er had meer ingezeten”, aldus Max Braams na afloop van de sessie.

De eerste race van het weekend werd op zaterdag tegen het einde van de middag verreden. Braams begon de race voortvarend en lag al snel op een tweede plaats in de race na een mooie inhaalactie op Marcel Dekker en Niels Langeveld. Met alleen de Engelsman Luke Wright voor zich ging Braams aan de leiding in het Nederlandse veld en leek op weg naar een mooi resultaat, maar een onbezonnen actie van Niels Langeveld in de chicane zorgde ervoor dat Braams terugviel in het veld. “We kwamen aanrijden bij de chicane en Niels ramt hem er vol in! Ik werd hard over de curbstones geduwd, de auto kwam wel een meter los. Voordat ik de auto weer op de baan had was het halve veld er al voorbij.” De schade aan de auto bleek beperkt tot twee kromme velgen en een kromme stuurstang, maar de kans op een podiumplaats was in één klap weggevaagd. Met een zesde plaats algemeen (NL) en een podium in de Olympia cup wist Braams de schade in het klassement nog enigszins te beperken.

Na afloop van de race werd het voorval bekeken door de wedstrijdleiding en werd Langeveld volgens het Nederlandse reglement bestaft met 10 seconden straftijd.”Langeveld verklaarde dat hij er alles aan had gedaan om een aanrijding te voorkomen, maar niemand heeft zijn remmen zien blokkeren. Ik wil niet beweren dat het een bewuste actie was, maar een lompe was het zeker”, aldus een teleurgestelde Braams na afloop van de race.

De tweede race op zondag was voor Max al in de eerste ronde voorbij. Ditmaal was het Steenmetz die zijn Clio hard tegen die van Braams aan parkeerde waardoor de stuurstang afbrak en de race voorbij was. Max Braams was na afloop niet te spreken over de lompe actie: “Steenmetz stuurde naar links terwijl de bocht naar rechts ging. Ik zat er naast en ik weet zeker dat hij mij gezien heeft. Hij raakte mij op mijn rechtervoorwiel waardoor de stuurstang afbrak en mijn race voorbij was. Ik ben er goed ziek van en dit kost me gewoon belangrijke punten voor het kampioenschap. Ik weet dat het bij het racen hoort, maar twee keer dit weekend? Maar zonder na te trappen constateer ik dat het wel steeds de zelfde lieden zijn die mij eraf rammen. Ondanks de tegenslag was het toch een geslaagd weekend. Ik had hier nog geen meter gereden en ik was meteen snel. Dat geeft vertrouwen voor de komende races. De racefans waren fantastisch hier. Ik heb voor de race een kleine honderd handtekeningen uitgedeeld terwijl ik onderweg was naar mijn auto. Dat maak je in Nederland niet snel mee.”

PR

9921438
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2342
2927
8496
9885139
76837
147943
9921438

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven