Eindelijk was het weer zover. Op donderdag vertrokken we na de winterstop weer richting het circuit voor de traditionele paasraces. Het opbouwen verliep voorspoedig op ons bijna vaste plek op circuit Zandvoort tegen de Audi S aan. Vrijdag 6 april stonden er twee vrije trainingen op het programma die gezamenlijk door onze, uit Nieuwegein afkomstige coureurs, Marcel Timmer en tweede coureur Alex van Eijk gereden zouden worden. De eerste vrije training bleek erg nuttig, beide coureurs klaagde dat de voorkant van de auto op de nieuwe Dunlop banden niet goed was en de afstelling veranderd zou moeten worden voor de tweede vrije training. Deze tweede vrije training ging boven verwachting goed. Alex reed een 1.59,055. Op dat moment was Alex ervan overtuigd dat Marcel dit niet zou kunnen verbeteren echter reed de man uit Galekop een tijd van 1.59.014. Dat waren tijden waar we vol vertrouwen de kwalificatie mee in konden.


 
Zaterdag 7 april was het kwalificatiedag. Marcel was vol vertrouwen om vandaag een goede tijd neer te zetten en alles wees erop dat wij er lekker bij zaten. Na de eerste tijden gereden te hebben en de wagen op een 14de plek stond, zakten we steeds verder weg op de lijst met een uiteindelijke teleurstellende 24ste plaats. Marcel verklaarde dat zijn eigenlijke 3 snelste ronden werden verpest door de rookie`s op de baan die hem niet de ruimte gaven waardoor hij moest afbreken. Hij was zeer teleurgesteld omdat er zeker meer in had gezeten, maar goed ook dat is racen en nu moet er in de race maar hard gereden worden om in ieder geval de potentie van het team te laten zien.
 
Maandag 9 april, Race day! De eerste race startte om 9.45 uur we hoopte op bakken regen echter kwam het niet veel verder dan een beetje gedruppel, echt nat wilde het niet worden. De keuze slicks of regenbanden was niet makkelijk en uiteindelijk kozen wij voor de regenbanden terwijl er ook teams waren die voor slicks kozen. Het blijft altijd een beetje gokken met dit soort weersomstandigheden, maar we bleken goed gekozen te hebben de mannen op slicks deden niet echt mee. Na twee opwarmronden volgde de start. Zoals we gewend waren had Marcel een zeer goede start waarin hij vanaf de 24ste plaats gelijk naar de 18de overall schoot en in ons kampioenschap naar de 8ste positie. Marcel reed een solide race en bleek goed mee te komen met de rest. Uiteindelijk resulteerde dat in een goede 14de plek overall en een 4de plek in ons kampioenschap, jammer net 1 plekje van het podium af, maar hij kwam zijn belofte na hij zou de kwalificatie goedmaken, dat heeft hij ruimschoots gedaan.

Race 2 maakte de bandenkeus makkelijk… nat! Het regende maar ondanks de weersomstandigheden was het goed druk met de bezoekkers op het circuit maar dat terzijde. Na opnieuw twee opwarmrondes ging de race van start in de omstandigheden die Marcel zo graag heeft, echter tijdens de start werd Marcel tweemaal geraakt en 1x zwaar geblokt waardoor hij geen plekken kon winnen. Na een aantal ronden zagen wij dat de Clio compleet dicht zat met condens waardoor Marcel totaal geen zicht had en dus zeker geen goede race kon rijden. We hadden de ruiten wel behandeld en snapten niet waarom de wagen zo dicht zat. Toen na craches de safetycar de baan op kwam, ging Marcel de pits in om de ruiten condensvrij te laten maken, echter dan weet je dat er een verloren race gereden word. Uiteindelijk wist Marcel er toch een niet onverdienstelijke 18de plek overall en 8ste in ons kampioenschap uit te halen.

Al met al een goed weekend waarin we onze potentie zeker hebben laten zien, onze monteurs hadden een super auto neergezet en zullen dit zeker de komende races blijven doen. Speciale dank aan Alex voor zijn input in het team en aan Kevin die zeker een aanwinst is voor ons team. Ook gaat onze dank uit naar onze sponsoren die dit mogelijk maken ; Evers Frank media groep, DGT logistics, Dutch Pitstop, Van Rijnsoever Autoschade , JP schadeautos , Record Autonderdelen, General Air, make me feel, Kanters voertuigverzorging, Westside, Korelaar recycling , Uta.

Volgende race : 16-19 mei de nurburgring (D)

Groet Marcel Timmer, Team intermobielracing

9921618
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2522
2927
8676
9885139
77017
147943
9921618

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven