De tweede ronde van de Dutch Renault Clio Cup vond op zaterdag plaats in het voorprogramma van de befaamde 24 uur van de Nurburgring. De race van 4 ronden over de 26 kilometer lange Nordschleife kwam op naam van gastrijder Jeroen Bleekemolen, die vader Michel verving. Broer Sebastiaan Bleekemolen werd tweede, gevolgd door Niels Langeveld op de derde plek.

Jeroen begon vrijdag al sterk in de kwalificatie; door optimaal gebruik te maken van de opdrogende baan zette hij de snelste tijd neer en wist zelfs zijn Duitse geroutineerde Clio collega’s van de Clio Cup Bohemia op afstand te houden. Sebastiaan werd de tweede snelste Nederlander op een vijfde plek overall, Marcel Dekker presteerde goed met een derde plaats.

Een totaal van 45 Clio’s verscheen zaterdagmorgen aan de start. Twintig Nederlandse deelnemers en 25 coureurs uit de Clio Cup Bohema verzamelden zich op een droge baan, waarna een opwarmronde werd voldaan en volgens schema om 11.35 werd vertrokken. Jeroen kon de leiding behouden, terwijl Sebastiaan een goede start meemaakte en van een vijfde overall positie naar een derde reed. Ook Marcel Dekker wist zijn positie als derde Nederlander vast te houden in de eerste fase van de wedstrijd.

Met een rondetijd van 10 minuten en 17.550 seconde was Jeroen de snelste in het veld, maar de Duitse Niesewand kon het tempo redelijk bijhouden op drie tiende van een seconde. Bij het doorkomen na de eerste ronde bleken de eerste twee coureurs al een voorsprong van vier seconden te hebben opgebouwd naar Sebastiaan Bleekemolen. Iets verder naar achter in het veld was Niels Langeveld aan een ware inhaalslag begonnen; van een elfde positie had hij zich in de tweede ronde al naar een zevende positie overall gereden, wat een derde positie in het Nederlandse klassement betekende.

Het verschil vooraan tussen Jeroen en de Duitse aanvoerder Von Niesewand bleef steeds minimaal, terwijl Sebastiaan Bleekemolen zijn achterstand iets op zag lopen. Vanwege het feit dat de Clio’s in een gemengd veld reden met de Duitse Porsche Cup en drie Mini’s, zorgden met name de Porsches voor een aantal crashes wat verschillende gele vlaggen tot gevolg had. Inhalen werd dus steeds lastiger en leidde ertoe dat de uitslag na vier ronden nagenoeg ongewijzigd bleef ten opzichte van de ronde ervoor. Jeroen Bleekemolen werd de winnaar, zowel overall als voor de Dutch Renault Clio Cup. Sebastiaan maakte het Bleekemolenfeest compleet op de tweede plaats en Niels Langeveld scoorde belangrijke punten voor zijn kampioenschap met een derde plek.

De volgende ronde van de Dutch Renault Clio Cup zal worden verreden op het circuit van Zolder, tijdens de Zolder Super Prix in het weekend van 7 en 8 juli.

Tekst: PR

9934974
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2393
2708
22032
9885139
90373
147943
9934974

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven