De derde ronde van de Dutch Renault Clio Cup, verreden op het circuit van Zolder, is geëindigd in zeges voor Niels Langeveld en Melvin de Groot. Met zijn overwinning en een tweede plaats bouwde Langeveld zijn voorsprong in het tussenklassement uit tot maar liefst 35 punten. Klassementsleider Niels Langeveld was de snelste tijdens de kwalificatietraining van het 26 Renault Clio´s tellende veld. Gastrijder Stephan Polderman kwalificeerde zich als tweede, gevolgd door Marcel Dekker en Robert van den Berg. Langeveld stelde ook de poleposition voor de tweede race van het weekend veilig, alweer zijn vierde van het seizoen. Dekker, Van den Berg en Melvin de Groot volgden. Sebastiaan Bleekemolen, tweede in de tussenstand, ontbrak dit weekend in het startveld. 

Niels Langeveld nam de leiding bij de start van de eerste race, voor Marcel Dekker en Stephan Polderman. In het gedrang van de start ging het helaas fout voor Marcel van de Maat, Eva Harkema, Steven van der Ploeg en Edgar van der Ende. Zij waren bij een aanrijding betrokken en moesten de strijd staken. Na een neutralisatie achter de safety car nam Langeveld opnieuw de koppositie in, voor Dekker en Melvin de Groot, die Polderman naar de vierde plaats verwees. Niels Langeveld slaagde er vervolgens snel in om een voorsprong van twee seconden op te bouwen, een marge die hij tot op de finishlijn behield. De strijd om de overige ereplaatsen was erg spannend. Dekker, De Groot, Polderman, Ruud Steenmetz en Paul Harkema vochten rondenlang een fraai duel uit. Uiteindelijk stelden Marcel Dekker en Melvin de Groot de tweede en de derde (podium)plaats veilig. Ruud Steenmetz won de strijd om de Olympia Cup, op een halve seconde gevolgd door Paul Harkema. Yaro Deckers eindigde als derde.

“Mijn start was super, mijn beste tot nu toe in de Dutch Renault Clio Cup”, vertelde Langeveld na de huldiging. “Helaas voor mij werd de race geneutraliseerd. Toen de safety car het veld ruimde, hervatte ik mijn race goed. Ik kon de koppositie vasthouden en vervolgens een kleine voorsprong opbouwen. Dank aan mijn team, dat mij een uitstekende auto ter beschikking heeft gesteld.” Net als Niels, stond ook Ruud Steenmetz alweer voor de derde keer dit seizoen op het hoogste treetje. De snelste deelnemer aan de Olympia Cup: “Paul Harkema kwam erg dichtbij, maar ik kon hem voorblijven. Het was een mooie race.”     
 
Voorafgaande aan de tweede race was het voor de deelnemers de vraag of ze op regenbanden of op profielloze slicks moesten starten. Het asfalt was weliswaar nog nat, maar het was gestopt met regenen. Melvin de Groot en Niels Kool kozen voor slicks en dat bleek de beste optie. In de beginfase nam Niels Langeveld vanaf poleposition de kop. Hij sloeg snel een gaatje ten opzichte van zijn achtervolgers, tot de race met behulp van de safety car werd geneutraliseerd na een ongeval van Marcel Duits. Nadat de race weer was hervat, sloegen Melvin de Groot en Niels Kool hard toe. Melvin nam in de achtste ronde de koppositie over en bouwde vervolgens in drie ronden tijd een voorsprong van acht seconden op. De opmars van Niels Kool eindigde vlak achter Niels Langeveld. Met zijn derde plaats eindigde Niels niet alleen op het algemene podium, hij won ook de Olympia Cup. Niels Langeveld was de grote winnaar van het weekend. Met een zege en een tweede plaats bouwde hij zijn voorsprong in de tussenstand uit tot 35 punten.

“De eerste ronden waren heel moeilijk”, aldus Melvin de Groot. “Op mijn slicks verloor ik in de eerste ronde een stuk of acht posities. Vanaf de tweede of derde ronde werd de ideale lijn droger en werden mijn rondetijden steeds beter. Het was een gok om op slicks te starten, maar het was de beste keuze.” Melvin boekte zijn eerste zege van het seizoen. Niels Kool is een ‘oude bekende’ in de Dutch Renault Clio Cup. Tijdens de races op Zolder maakte hij zijn rentree in de klasse. Ook hij profiteerde optimaal van zijn bandenkeuze. Er had meer ingezeten dan zijn derde plaats, vond hij. “Zonder de interventie van de safety car had ik mij nog verder naar voren kunnen vechten.”
   
De volgende ronde van de Dutch Renault Clio Cup wordt aankomend weekend  verreden tijdens de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. 

Tekst PR

9935142
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2561
2708
22200
9885139
90541
147943
9935142

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven