Na een gecontroleerde eerste race voor Marcel Dekker, was er een fantastische tweede ronde voor de 23 Renault Clio’s tijdens het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort. De top drie streed tot in de laatste fase binnen een halve seconde van elkaar voor de hoogste podiumplaats. Uiteindelijk ging Sebastiaan Bleekemolen er met de overwinning vandoor, terwijl Niels Langeveld goede zaken deed voor zijn kampioenschap.

Melvin de Groot had pole position verdiend op de zaterdag, maar bij het doven van de lichten op zondagmorgen kwam de als tweede geplaatste Marcel Dekker nog veel sneller van zijn plek en greep vrijwel direct de leiding. Het veld kwam ongeschonden de eerste meters door, totdat Steven van der Ploeg de controle over zijn auto verloor in het Scheivlak en nog een aantal koprollen maakte in het Zandvoorste grind. Niet alleen Van der Ploeg strandde in het Scheivlak, ook de auto’s van Alex van Eijk en Yaro Deckers zagen hun race daar vroegtijdig strandden.

Vanwege de ontstane situatie, besloot de wedstrijd de safety car in te zetten. Het duurde vrij lang voordat de baan weer veilig genoeg was om het volle veld los te laten. Marcel Dekker leidde het veld gedurende de zes ronden achter de safety car en had ook verreweg de beste herstart toen de race met een groene vlag werd herstart. Ondertussen greep Sebastiaan Bleekemolen de kans om voorbij Langeveld te steken en zo naar de derde plek te sturen.

Marcel Dekker had inmiddels voor Clio begrippen een enorme voorsprong van 5 seconden opgebouwd ten opzichte van Melvin de Groot en Sebastiaan Bleekemolen. Dekker kon dus onbedreigd naar de finishlijn, terwijl De Groot en Bleekemolen belangrijke punten voor het kampioenschap veilig stelden.

De Dutch Renault Clio Cup sloot het Dutch Powerpack Festival af met de laatste race op de zondag. Om 17.20 was het de beurt aan de 23 clio’s om de zonovergoten dag af te sluiten. Sebastiaan Bleekemolen had in de kwalificatie pole verdiend met een nette tijd van 1.58.300. Winnaar van de eerste race Dekker maakte de eerste startrij af. Op de vroege zondagavond leek de tweede start even een herhaling van de eerste te worden met een superstart voor Dekker. Bleekemolen was echter wakker en wist de groene Clio achter zich te houden.

Bleekemolen moest vanaf de start zijn leidende positie met handen en voeten verdedigen. Marcel Dekker was de eerste die de aanval inzette en ging zij aan zij met de coureur uit Aerdenhout richting de Audi S bocht. Daarachter ging Langeveld in de aanval bij Melvin de Groot en reed in de tweede ronde naar de derde plek. Vanwege het gevecht voor de leiding in de wedstrijd, zagen Langeveld en Steenmetz de kans om aansluiting te vinden bij de kop. Langeveld drong lang aan bij Dekker en slaagde in de zesde ronde om Dekker te verschalken voor de tweede positie.

Dekker liet zien wat hij waard was door in de achtste ronde zijn Clio naast die van Langeveld te zetten in de Tarzanbocht. Dekkers tocht eindigde echter een paar bochten later, toen het leek of hij zonder remmen kwam te zitten en rechtdoor schoot in de Audi S bocht. Langeveld voerde intussen het tempo op bij Bleekemolen en probeerde het buitenom in de Tarzan aan het begin van de elfde ronde. Ondanks het feit dat het gevecht tot op de laatste meters voortduurde, bleek Sebastiaan Bleekemolen alle druk te kunnen weerstaan en reed zo naar de overwinning. Langeveld pakte met een tweede plek belangrijke punten voor het kampioenschap.

Tekst: PR

10019518
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1100
3480
4580
9988192
56746
118171
10019518

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven