De Dutch Renault Clio Cup reed tijdens de Trophy of the Dunes de zesde ronde van het kampioenschap. Hoewel Niels Langeveld met zijn ruime voorsprong dit weekeinde de titel binnen had kunnen hebben, ging Sebastiaan Bleekemolen er met beide zeges vandoor. De titelstrijd zal daarom pas tijdens het laatste weekeind worden beslecht.

De 23 Clio’s verzamelden op zaterdag om 12.00 uur voor de kwalificatie. Marcel Dekker was de snelste en zette met 1.57.600 de poletijd voor de eerste race neer. Sebastiaan Bleekemolen deed dat voor de tweede met een tijd van 1.58.088. Beide races werden verreden op de zondag van de Trophy, waarmee de Clio’s de dag openden om 9.00. Vanwege de koude temperaturen reden de 200 pk sterke raceauto’s twee opwarmronden in plaats van de gebruikelijke een. Bij de start van de eerste race staat Niels Langeveld naast Marcel Dekker, gevolgd door Joey van Splunteren.

Na een goede start werd Sebastiaan Bleekemolen slachtoffer van het eerste gevecht en spinde na contact met Melvin de Groot. Hij viel terug naar een negende positie maar ging direct weer op jacht naar de kop van het veld. Verderop in de eerste ronde ging het mis voor Marcel van de Maat die met een koprol in het Scheivlak een safetycarsituatie veroorzaakte.

Niels Langeveld had op zijn tweede plek inmiddels ook een probleem. De onfortuinlijke Certainty coureur had last van een open gewaaide motorkap, waarbij zijn zicht tot minimaal werd gereduceerd. Hoewel de leider in het klassement weinig problemen leek te ondervinden, kreeg hij van de wedstrijdleiding de zogenaamde meatball vlag, wat een bezoek aan de pitstraat noodzakelijk maakte. Omdat het veld door de safetycar situatie nog heel dicht bij elkaar zat, kon Langeveld zijn kansen op een goede klassering na deze pitstop vergeten.

Na twee ronden kon de race herstart worden, waarbij Marcel Dekker de leiding behield voor Ruud Steenmetz en de dan al derde Sebastiaan Bleekemolen. Bleekemolen ging in de tweede fase van de wedstrijd eerst voorbij Steenmetz en meldde zich iets later bij Marcel Dekker voor de leiding. Na een poging in de Tarzanbocht lukte het Bleekemolen in de Gerlachbocht om voorbij te komen en daarna gestaag aan een voorsprong te werken. Na 15 ronden was het Bleekemolen die maximaal scoorde, gevolgd door Dekker en Steenmetz.

De tweede race was er een vol gevechten. Bleekemolen vanaf pole vertrokken, werd gedurende de hele race vergezeld van Niels Langeveld en Marcel Dekker. Deze auto’s vormden een kopgroep die gedurende 30 minuten binnen een halve seconde van elkaar acteerden. Een spannend gevecht waarbij Langeveld zich eerst aandiende bij Bleekemolen en daarna iets terugviel en het gevecht met Dekker aanging om zijn tweede positie te behouden. Met zijn twee overwinningen heeft Sebastiaan het verschil met Niels Langeveld gereduceerd tot 16 punten. Met 20 punten te verdelen voor elke overwinning wordt het nog spannend tijdens de zevende evenement van de Dutch Renault Clio Cup. De laatste ronde van de Dutch Renault Clio Cup zal worden verreden tijdens de Finale races op 6 en 7 oktober aanstaande.

Tekst: PR

9934953
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2372
2708
22011
9885139
90352
147943
9934953

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven