Martin de Kleijn heeft afgelopen weekend tijdens de Dutch Power Pack Festival races op het TT Circuit van Assen laten zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. In de Dunlop Sportmaxx Clio Cup had de inwoner uit Bosch en Duin de snelheid om mee te vechten voor een sterke kwalificatie. In de races moest de ondernemer alle zeilen bijzetten voor een goede finish. Nadat hij in de openingsfase van de eerste manche werd aangetikt, wist hij zich vanuit het achterveld toch op te werken naar de achttiende plaats. In de afsluitende race eindigde De Kleijn in de top tien door keurig als negende te finishen. In de stand om het kampioenschap bezet hij momenteel de dertiende plaats met 31 punten.

Onder bijna tropische temperaturen werd de kwalificatie voor de zevende en achtste ronde om de Dunlop Sportmaxx Clio Cup verreden. Hoewel De Kleijn vanaf het begin van de 20 minuten durende sessie er direct goed bij zat, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de dertiende startplaats voor beide races. De rijder van Team Bleekemolen was langdurig op de elfde plaats terug te vinden, maar doken Sandra van der Sloot en Peter Bergervoet in de slotfase nog nipt onder zijn snelste tijd door.

Startende vanaf de zevende startrij moest De Kleijn direct vol aan de bak in de eerste race op zondagmorgen. In het overvolle en uiterst competitieve startveld kwam hij sterk uit de startblokken en wist drie rijders te passeren. De rijder met startnummer 24 denderde de top tien binnen, maar zag dat zijn opmars abrupt werd verstoord door een tik van Sheila Verschuur. De Kleijn maakte hierdoor een spin van 360 graden, maar wist zijn Renault Clio gelukkig uit de vangrails te houden. Met enkel plaatschade kon hij zijn weg vervolgen en sloot als laatste deelnemer weer aan. In de twaalf ronden tellende race wist hij zich uiteindelijk nog op te werken naar plaats achttien.

Ook in de tweede heat kwam De Kleijn redelijk goed van zijn plek. Hij wist in de openingsfase direct op te rukken naar de elfde positie, toen Addie van de Ven vlak voor hem van de baan spinde. Daarna ging De Kleijn vol de strijd aan met Jan Lammers en Bergervoet. Hij moest enkel de ervaren Lammers voor zich dulden en kwam keurig als negende over de meet. Dit leverde hem totaal acht punten op.

Martin de Kleijn: “In de kwalificaties van zaterdag zat ik er redelijk goed bij, waardoor ik beide races van de dertiende plaats mocht vertrekken. In de eerste race had ik pech dat ik werd aangetikt, waardoor ik helemaal als laatste weer kon aansluiten. Met enkel plaatschade wist ik mijn weg te vervolgen en eindigde ik als achttiende. In de tweede race had ik leuke acties met de rijders in het middenveld en belandde ik in de top tien. Dit leverde veel punten op. We gaan ons nu richten op de twee races op het circuit van Zolder (09 en 10 augustus). Om niets aan het toeval over te laten, testen we daar met de Renault Clio reeds op 31 juli aanstaande.”

PR

9921656
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2560
2927
8714
9885139
77055
147943
9921656

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven