De Dutch Renault Clio Cup heeft de 16.707 bezoekers van de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort twee fantastische en uiterst sportieve races gepresenteerd. In beide races bleef het veld dicht bij elkaar, waren er spectaculaire inhaalacties en bleven incidenten uit. De eerste race behoorde tot de hoogtepunten van het weekend en werd gewonnen door klassementsleider Marcel Dekker, met binnen een seconde Niels Langeveld en Melvin de Groot. De tweede race is gewonnen door Robert van den Berg, die de gehele race zwaar onder druk lag maar het hoofd ondanks de hoge temperatuur in Zandvoort uiterst koel hield.

De races tijdens de Masters of Formula 3 hebben altijd iets bijzonders. Waar vorig jaar extreme regenval het de Clio-coureurs moeilijk maakte, was het dit keer voor het eerst dit jaar tijdens een Nederlands autosportevenement echt zomers weer. Dat inspireerde de Clio-rijders, want tijdens de kwalificaties zat de top zeven binnen een halve seconde van elkaar.

Top drie binnen een seconde
De eerste Dutch Renault Clio Cup race mag Marcel Dekker vanaf poleposition beginnen, gevolgd door regerend kampioen Niels Langeveld, Robert van den Berg, Michael Bleekemolen en Melvin de Groot. Op plaats zes de snelste rijder uit de Olympia Cup Jan Muys. Sebastiaan Bleekemolen is er wegens verplichtingen op de Nürburgring op Zandvoort niet bij.

Aanvankelijk nemen Dekker en Langeveld wat afstand van Van den Berg, die kort gevolgd wordt door De Groot en Bleekemolen. Al snel ontstaat er een spannende strijd tussen Dekker en Langeveld op kop, waardoor Van den Berg en De Groot kunnen aansluiten. Ronde na ronde gaat het leidende viertal als een treintje over de Zandvoortse piste en is onmogelijk te voorspellen wie de zege naar zich toe kan trekken.

In de laatste fase van de race doet De Groot een succesvolle uitremactie op Van den Berg en pakt daarmee de derde positie over. Het is meteen de laatste actie van Van den Berg, want een paar honderd meter valt hij uit. De Groot profiteert van de strijd tussen Dekker en Langeveld en kan ten koste van Langeveld de tweede plaats overnemen. Wanneer hij ook Dekker probeert te verschalken rijden zij bijna een halve ronde naast elkaar en lijkt De Groot even de leiding te nemen. Wanneer hij echter in de Kumhobocht op het vuil komt glijdt De Groot naar buiten en dat biedt Langeveld de kans binnendoor steken en de tweede plaats terug te pakken. Zo gaat de zwaarbevochten overwinning naar Dekker, voor Langeveld en De Groot. Michael Bleekemolen weet zijn vierde plaats te behouden terwijl Muys met een vijfde plaats de winst pakt in de Olympia Cup, voor Kool en Wilbert van den Burg (zesde en zevende algemeen).

Na afloop raakten Dekker, Langeveld en De Groot niet uitgepraat over hun fantastische strijd waarvan zij net zo genoten hadden als het publiek.Revanche voor Van den Berg
In de tweede Clio-race op zondag staat Jeroen Bleekemolen op de startgrid. De veelvuldig kampioen is na een race in Amerika speciaal naar Zandvoort gekomen om de plaats in te nemen van zijn verhinderde broer Sebastiaan. Hij start vanaf de elfde en laatste plaats.

Bij de start kan Robert van den Berg zijn poleposition verzilveren, hij gaat net voor Marcel Dekker de Tarzanbocht in. Dan blijkt weer hoe competitief de Dutch Renault Clio Cup is, want het hele veld gaat als een sneltrein over het circuit en dat blijft ronden lang in stand. Dekker komt onder druk te staan van De Groot en moet zijn tweede plaats prijsgeven, maar dan dendert de trein weer gewoon door en blijven de onderlinge verschillen in het hele veld klein. Jeroen Bleekemolen, die meestal met al zijn ervaring als een gloeiend mes door de boter gaat, heeft het niet makkelijk om naar voren te komen. Hij weet zijn vader nog wel te passeren en ligt dan vijfde, maar daar stokt zijn opmars.

In de slotfase van de race zoekt De Groot nog steeds naar een mogelijkheid om Van den Berg van een zege af te houden, maar die blijft zeer attent, pareert alle aanvallen van De Groot en pakt zo de verdiende zege. Marcel Dekker finisht als derde en pakt weer belangrijke kampioenschapspunten. Jan Muys wordt vierde en winnaar in de Olympia Cup, Jeroen Bleekemolen komt als vijfde over de finish.

9935110
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2529
2708
22168
9885139
90509
147943
9935110

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven